Yusuf Atılgan'ın ilk romanı: Aylak Adam
Eserlerinde yalnızlık temasını büyük bir ustalık ve titizlikle işleyen Yusuf Atılgan, yazdığı özgün karakterler ile edebiyatımıza büyük katkı sağlar. Atılgan; kullandığı dil, roman teknikleri ve farklı üslubu ile 20. yüzyıl Türk edebiyatını beslediği gibi kitaplarıyla postmodern edebiyata da göz kırpar. Sizler için Yusuf Atılgan'ın ilk romanı olan Aylak Adam'dan düşündüren alıntılar derledik.
Önceki Resimler için Tıklayınız
📌 1950 yılı ile beraber Türkiye dünyada her geçen gün yükselen modernlikle tanışır. Ülkenin büyümesi ve köylerden çalışmak için insanların şehirlere gelmesi yeni sıkıntı ve tipolojileri ortaya çıkarır.
📌 Yusuf Atılgan böyle bir dönemde ele aldığı yabancılaşma ve yalnızlık temaları ile modern insanın açmazlarına ve sıkıntılarına odaklanır.
📌 Kuvvetli bir dil yapısına ve kaleme sahip olan yazar eserlerinde, okuyucusunu daima şaşırtır. Bu şekilde Atılgan, edebiyatımızda ilgi ile takip edilen bir yazar haline gelir.
📌 Eserleri ile ülkemizin ilk modernist yazarlarından olan Atılgan, aynı zamanda kitaplarında postmodern eserlerin geleceğine de katkıda bulunarak kendisinden sonra gelen kuşakları ciddi ölçüde etkiler.
➡ Aylak Adam
➡ Anayurt Oteli
➡ Canistan
➡ Evdeki
➡ Saatların Tıkırtısı
➡ Tutku
➡ Kümesin Ötesi
➡ Dedikodu
➡ Yük
➡ Yaşanmaz
➡ Atılmış
➡ Çıkılmayan
➡ Bodur Minareden Öte
➡ Ağaç
➡ Eylemci
➡ Korkut'a Masal
➡ Ceren'e Masal
"Sustu. Konuşmak gereksizdi. Bundan sonra kimseye ondan söz etmeyecekti. Biliyordu; anlamazlardı."
Yusuf Atılgan
"Dünyada hepimiz sallantılı, korkuluksuz bir köprüde yürür gibiyiz."
Yusuf Atılgan
"Sevgi dedikleri bu iç karışıklığı, bu özlem mi yoksa?"
Yusuf Atılgan
Altı çizili cümleler: Tehlikeli Oyunlar'dan alıntı ve sözler