Arama

Ağrı kesici bitkiler nelerdir? Doğal ağrı kesiciler

Bir yeriniz ağrıdığında ilk olarak ağrı kesici içenlerden misiniz? Çeşitli hastalıklardan korunma, teşhis, tedavi ya da vücuttaki herhangi bir işleyişi değiştirme amacıyla kullanılan ilaçların kimyasal olduğu unutulmamalı. İlaçların yan etkileri bir yana, hastaların ilaçlara verdiği cevap da zamanla azalır. Oysaki çoğu zaman doğal besinlerin ağrı kesici özelliklerini unutuyoruz. İşte, ağrı kesici etkisi olan bitkiler…

  • 11
  • 20
KEKİK
KEKİK

Kekiğin faydaları nelerdir?

Çimenlik tarla kıyılarında, orman kıyılarında ve çayırlardaki, karınca yuvalarının üstünde yetişir. Güneş ve sıcak istediği için, toprak sıcaklığının fazla olduğu kayalık ve dağlık yerlerde çoğalır. Güneşli öğle sıcağında menekşe renkli çiçeklerden güzel koku yayıldığından, Haziran-Ağustos arası toplanır. Şifası yapraklarındadır. Bunlar saplarıyla toplanır, gölgede kurutulup ufalanır.

Kekik içerdiği timol sayesinde antiseptik, güçlendirici ve uyarıcı etkisi vardır. Timol ya da kekik kafurusu virüs ve bakterileri kovar. Kekik suyuyla yapılan banyolar vücudu dinlendirir.

Vücuttaki yağları eritir. Bu özelliğinden dolayı vücuttaki suyu atar. Hem kilo vermeye, hem de vücuttaki kan sirkülasyonunu hızlandırdığından dolayı kalbe faydalıdır. Spazm gidericidir.

  • 12
  • 20
KEKİK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?
KEKİK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

İçerisinde bol miktarda antioksidan, vitamin ve mineral bulunduran kekik çayını düzenli olarak tüketmek sağlığınız için faydalı olacaktır. Nezle ve grip olduysanız kekik çayı terlemenize ve vücudunuzdaki toksit maddeleri dışarı atmanıza yardımcı olur.Her gün 1 bardak kekik çayı vücudunuzun bakteri, virüs ve mantarlarla savaşmasına yardımcı olur.

  • 13
  • 20
MENEKŞE
MENEKŞE

Çalılıklarda, meyve bahçelerinde, çayırlarda yetişir. Boyu 5 ile 15 santimetre arasında değişir. *Kanı temizler, dalağa, böbrek ve mesane, nezle, boğaz şişliği ve baş ağrısına iyi gelir, cildi güzelleştirir, mide ağrısını, barsak gazlarını giderir, makat çıkmasına faydalıdır. Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı ufalanmış menekşe konur. Hafif ateşte üstü kapalı olarak 5 dakika kaynatılıp demlenir. Süzülüp sıcak olarak günde iki kez bal ilave edilerek birer fincan içilir.

  • 14
  • 20
MENEKŞE ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?
MENEKŞE ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

*Kaynatılıp suyu içilir. Pansuman yapılır. Sıcak olarak lapası uygulanır. Ezilerek lapa haline getirilen yapraklar içerdiği metil salisilattan dolayı ağrı gidericidir. Baş ağrılarında koklanır veya lapası başa konur. *Göğsü yumuşatır, balgam söktürür, öksürüğü keser. Anjin, zatürre gibi solunum sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Yapraklarından yapılan çay da içilir. Terletir, vücudu rahatlatır. Çarpıntıyı giderir. Arpa suyu, erik, menekşe birlikte içilirse göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Uykusuzluk ve karaciğer hastalıklarının tedavisinde, gut ve romatizma şikayetlerinin azaltılmasında kullanılır.

  • 15
  • 20
ZERDEÇAL
ZERDEÇAL

Zerdeçalın faydaları nelerdir?

Zerdeçal içeceği güçlü bir ağrı kesici ve anti-enflamatuvar özelliği göstermektedir. Dolayısıyla, artrit ve semptomları ile savaşmakta çok faydalıdır. Zerdeçaldaki kürkümin adı verilen aktif içerik, başka gıdalarla seyreltildiğinde aktif hale gelmektedir.

Zerdeçal suyu düzenli olarak tüketildiğinde, kötü kolesterol ve trigliserit seviyesini dengede tutar. İçerdiği antioksidanlar sayesinde atardamarlarınızda bulunan lipitlerin yok edilmesine katkı sağlar. Hazımsızlık belirtilerini hafifleterek midedeki fazla asit miktarını azaltarak ülser ve reflüyü önler.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN