Alerjiye ne iyi gelir? Bitkisel tedavi yöntemleri
Alerji, herhangi bir maddeye karşı vücutta oluşan anormal bir hassasiyet reaksiyonudur. Normalde vücudu koruyan bağışıklık sistemi, bazı insanlarda zararlı olmayan birtakım maddelere karşı aşırı hassasiyet gösterir. Alerjenler özellikle değişen hayat tarzımız, hava kirliliği kapalı ortamlarda çalışma ya da mevsim değişikliklerinde ortaya çıkar. Burun akıntısı, geniz akıntısı, boğazdaki kaşıntı, solunum yollarındaki rahatsızlıklar, astım ve alerjiye bağlı kaşıntılar, alerjinin başlıca göstergeleridir. Alerjiye iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerini derledik. Alerjiye ne iyi gelir? Alerjiye iyi gelen bitkiler nelerdir?
Önceki Resimler için Tıklayınız
İçerdiği flavoidin maddesiyle, alerjik durumlarla savaşan en iyi besinlerden biridir. Alerjik kimyasalları etkisiz hale getirir. C, B6, manganez, potasyum ve faydalı lifler açısından çok besleyici bir kaynaktır. Alerji semptomlarını azaltmada, iltihapla mücadelede ve kalp sağlığını desteklemede eşsizdir. Kükürt, lif, B ve C vitamini açısından zengin bir besin kaynağıdır. Hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt ve saç sağlığı için önemlidir. Yanık ve yara tedavisinde de rahatlıkla kullanılabilir.
Alternatif tıp yöntemlerinde öncülüğüyle bilinen Çin'de melek otu alerji tedavisinde çok sık kullanılan bir bitkidir. Bu ot bireyin bağışıklık sistemini güçlendirerek, alerji kaynaklı burun akıntısı, hapşırma ve gözlerde sulanma belirtilerini azaltır. Yapılışı: Melek otundan 2 kahve kaşığı (ince kıyılmış ve kurutulmuş) demliğe konur ve üzerine 250-300ml kaynar su ilave edilerek 5-10 dakika demlenmesi beklenir. Ardından süzülerek içilir.
En iyi doğal antihistaminiklerden biridir. Zencefilin ayrıca şişkinliklere ve yangılara karşı etkili olma özellikleri de var. Tüm bu özellikler zencefili saman nezlesi ve şişmiş sinüzitler için harika bir takviye yapar. Zencefil'in bir diğer özelliği de mide bulantılarına iyi gelmesidir.