Başarılı insanların günlük rutin önerileri
Hepimizin içerisinde var olan ama çoğu zaman görmezden gelinen ya da susturulan bir potansiyel var. Bunun yanında yine hepimiz, potansiyelimize inanırken onun açığa çıkmadıkça veya sürdürülemedikçe bize yardımcı olmadığını biliyoruz. Peki, hem yoğun çalışıp hem de başarılı olmuş insanlar bunu nasıl yapabiliyor? Bizlere, başarılı insanların tavsiye ettikleri günlük rutinler neler? Başarılı insanlar iş yerlerinde son on dakikalarını nasıl geçiriyor? Sizler için derledik.
BAŞARILI İNSANLAR SABAH RUTİNLERİNİ AKSATMAZLAR
Başarılı insanların günlük programlarıyla ilgili yapılan bir araştırma bizlere her birinin ortak özelliğinin güne erken başlamak ve her sabah aynı ritüeli tekrarlamak olduğunu gösteriyor. Güne önceden başlayıp, gün içinde bizden talep edilecek görevlerle karşılaşmadan kendimizi hazır ve zinde hissederek hayatımızın kontrolünü elimize alıyoruz.
Günlük program için de bir öneri: Her sabah aynı şekilde tekrarlamak üzere kendinize bir rutin oluşturun. Örneğin işe gitmeden, kahvaltıya oturmadan ya da ders çalışmaya başlamadan önce 15 dakika egzersiz ya da yoga yapın. Böylelikle işinizin başına oturmadan kendinizi canlı ve enerjik hissedeceksiniz.
ANİDEN GELİŞEN SORUNLARDA PANİK YAPMAZLAR
Birçoğumuz işler planladığımız gibi gitmediğinde paniğe kapılır ve stres içerisinde yolumuzu kaybetme noktasına geliriz. Fakat günlük rutin içerisinde her şeyin kontrol altında olmasını elbette sağlayamayız. Başarılı insanlar, her şeyin kontrol altında olamayacağını kabul ederler. Çünkü beklenilmeyen olayların yaşanabileceğini kabul etmek, onlarla karşılaştığınızda mantıklı hareket etmenize ve paniğin önüne geçmenize imkan verecektir.
Günlük program için de bir öneri: Gün içinde ortaya çıkan problemlerle ilgili düşünmek için kendinize belli bir zaman dilimi ayırabilirsiniz. İş gününüz sonlanmadan önceki yarım saati bunları düşünmek için harcarsanız, hem gün içinde yapmanız gerekenler varken bütün gün bu sorunlarla aklınızı meşgul etmeden işinize odaklanmış olabilecek hem de problem üzerinde düşünme ve çözüme ulaştırmaya vakit ayırabileceksiniz.
ÇALIŞMAK ZORUNDA OLMASALAR DA ÇALIŞABİLİRLER
Başarılı insanlar, ilham buldukları her an herhangi bir mazeret üretmeden çalışarak üretken oldukları zamanı boşa harcamazlar. Onlar hafta sonu veya izin günü demeden, çalışma isteği hissettiklerinde ya da ilham bulduklarında işlerinin başına oturmaktan hiç çekinmezler.
Günlük program için de bir öneri: İşe gitmediğiniz ya da işle ilgilenmediğiniz zamanlarda kendinize iki saat opsiyonel çalışma aralığı öngörebilirsiniz. E-maillerinize cevap yazmaktan, önemli telefon görüşmelerinizi gerçekleştirmeye kadar yaptığınız çalışmalar ilerlemenizi ve başarıya yaklaşmanızı sağlayabilir.
ÖNEMLİ İŞLERİNE ÖNCELİK VERİRLER
Birçok insan sabahları uyanıp ofise gittiğinde güne yorucu olmayan küçük işlerle başlar. Ancak insan beyni, günün ilk saatlerinde en verimli halindedir ve bu saatler sizi en çok zorlayan işlerle başa çıkabileceğiniz gücü bulduğunuz üretken zamanlarınızdır.
Günlük program için de bir öneri: Ertesi gününüzün programını içinde bulunduğunuz gün hala iş yerindeyken planlayın. Ertesi sabah için işlerin öneminden başlayarak bir sıralama yapın ve maillerinize cevap vermek için öğle yemeğinden önceki zaman dilimini seçerek, en verimli olduğunuz zamanları daha zorlu işlere ayırıp, üretken geçecek bir günü garantileyin.
PROGRAMLARINI TEK BİR YERDE BİRİKTİRİRLER
Telefonunuzda, not defterinizde, iş yerinizdeki ve şahsi bilgisayarınızda birbirinden farkı bir sürü plan olmasındansa her birini tek bir yerde toplayabilirsiniz. Tüm programları bir arada görmek sizi korkutmasın. Kafanızın daha net olması ve akılda tutmanın kolaylaşması adına bütün programı bir bütün olarak görmek işinizi kolaylaştıracaktır.
Günlük program için de bir öneri: Program için n çok kullandığınız ve hep elinizin altında olan aygıtı seçin. Muhtemelen telefonunuz olacaktır diye tahmin ediyoruz. Bütün gün programınızı telefonunuzda saklı tutmak ve düzenleme yapmak istediğinizde telefonunuzdaki bir uygulamadan yardım almak sizin için en verimlisi olacaktır.