Diş ağrısına ne iyi gelir? Evde iltihaplı diş ağrısına çözüm...
Diş ağrısı için öncelikle tuzlu su durulamasının etkili çözüm olduğu belirtilir. Tuzlu su doğal bir dezenfektandır ve dişlerinizin arasına sıkışmış olabilecek gıda parçacıklarını gevşetmeye yardımcı olabilir. Peki, diş ağrısı neden olur? Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı neyle geçer? Çürük diş ağrısına ne iyi gelir? Evde iltihaplı diş ağrısına çözüm... Sağlıklı dişler için dikkat edilmesi gereken 10 adım...
Önceki Resimler için Tıklayınız
➡ Fissür örtücü, dişin çürümeye meyilli derin oluklarını dolgu malzemesi ile kaplama işlemidir. Devam eden süreçte 6 ayda bir diş hekimi kontrolü gereklidir. Sağlıksız dişlerde dişin derin oluklarındaki renkleşmeler dişlerin zayıf alanlarıdır. Bakım eksikliği olmasıyla bu bölgelerden çürümeler gelişebilir.
➡ Yine diş yüzeylerinde oluşan tartarlar diş eti hastalıklarına zemin hazırlayabilir. Diş eti hastalıkları uzun vadede diş eti çekilmesi, hassasiyet ve hatta diş kayıplarına neden olabilir. Ancak düzenli yapılan kontroller sayesinde bu ihtimaller önlenmiş olur. Çürüme, diş eti hastalıkları ve ağız kokusu oluşmadan önlenmiş olur.
➡ Doğru teknikle ve günde 2 kere diş fırçalamak dental sağlığımız için oldukça önemlidir.
➡ Çocuklara yaşına uygun diş fırçası ve macunu seçmek gerekiyor. Öte yandan deforme olmuş diş fırçaları mutlaka değiştirilmeli.
➡Diş fırçalama sonrası diş ipi ya da ara yüz fırçası kullanımı gerekiyor.
➡ Kişinin yaşına uygun miktarda flörür içeren diş macunu kullanması gerekiyor. Bebeklik çağından itibaren, ilk diş çıktıktan sonra mutlaka ağız bakımına başlanmalı; çocuğun yaşına uygun teknikle ve ebeveyn desteğiyle dişleri fırçalanmalı. Ayrıca 6 ayda bir diş hekimi kontrolüne mutlaka gidilmeli.
➡Diş ağrısı varsa kolonya, aspirin gibi maddelerle kendimizce uygulamalardan kaçınmalı ve mutlaka bir diş hekiminden yardım almamız gerekir.
➡ Şekerli ve asitli gıda tüketimi diş çürüğüne sebep olur, sonrasında su içmek ve ağız bakımına dikkat etmek gerekir.
➡ Lifli gıdaların tüketimi ağız sağlığı için olumlu etki oluşturur.
➡ Sigaranın dişeti hastalıkları, ağız kanserleri ile ilişkisi bilinmektedir ve kullanımından kaçınmak gerekir.
➡ Doktor kontrolü altında uygulanmayan diş beyazlatma işlemlerinden ve ürünlerinden kaçınmak gerekir.
➡ Beyazlatma işlemi doktor kontrolü ile kliniklerde uygulanmalıdır.