Hayvanlar aleminin doğmadan önceki mucize görüntüleri
Her canlının öyküsü, dünyaya geldiği o anda mı başlar? Yoksa oluştuğu, büyüdüğü ve hayata hazır olduğu ana kadar geçen sürede beklediği bir anne karnı ve yumurtanın içinde kendi öyküsünü yazmaya başlamaz mı? Sizler için dört boyutlu ultrason görüntüleri ve minik kameraların kaydettiği o mucize görüntüler eşliğinde hayvanlar aleminin sevimli üyelerini derledik.
Önceki Resimler için Tıklayınız
Yarasalar baş aşağı tutunarak uyurlar. Geceleri aktif olan yarasaların koklama ve tat alma duyuları çok iyi gelişmiştir. Meyveyle beslenenler dışında, yarasaların görme duyuları iyi gelişmemiştir. Çıkardıkları çok yüksek frekanslı ses dalgalarının, etraflarındaki cisimlere çarpıp geri dönmesi yardımıyla yönlerini bulurlar. Bu sesler, çoğunlukla insanlar tarafından duyulmaz.
Birçok yarasa türünde, erkek ve dişi çiftleşme mevsimi dışında bir araya gelmez. Dişi çoğunlukla her yıl yaz aylarında bir tane yavru doğurur. Yeni doğan yavru birkaç gün anne tarafından taşınır, anne yavrunun yanında olmadığı zamanlarda ise yavru, tünekte bırakılır. Yavrular birkaç hafta içinde uçmaya başlar. Yarasaların yaşam süresi yaklaşık 20 yıldır.
İlk kez MÖ 3000'de Mısırlılar tarafından evcilleştirilmiştir. Gebelik süresi ortalama 63 gündür. Doğum ağırlığı yaklaşık 100-110 grama denk gelir. Kediler yüksek tansiyon hastalarına iyi gelmekte ve kan basıncını azaltmaktadır. Duyma yetileri köpeklerden ve insanlardan daha güçlüdür. Kediler karanlıkta insanlardan 6 kat daha iyi görürler.
Bir yavru kedinin sağlıklı bir yetişkin olabilmesi için en azından 3 ay boyunca annesi ile birlikte kalması gerekir. Erkek kediler 6-8 aylıkken, dişi kediler ise erkek kedilerden yaklaşık 2 ay önce erişkinliğe kavuşurlar.
Yaşam Süreleri: 2 – 16 yıl (Doğada)
Günlük uyku süresi: 12 – 16 saat
Kütle: 3,6 – 4,5 kg (Yetişkin)
Boy: 23 – 25 cm
Yılanlar, Pullular takımına ait uzun, ayaksız etçil sürüngenlerdir. Serpentes alt takımının üyeleri, ayaksız kertenkelelerden dış kulakların ve göz kapaklarının olmayışı ile ayırt edilirler. Bütün pullular gibi yılanlar da, vücudu üst üste binen pullarla kaplı ektotermik amniyot omurgalılardır.
Ortalama 9 yıl yaşarlar. Zehirli yılanların gözleri elips şekline daha yakındır, zehirsiz yılanların gözbebekleri ise yuvarlaktır. Zehirli yılanların boyun kısmı belirgin, üçgen şeklindedir. Zehirsiz yılanların başı daha oval yahut daha düzdür, boyunları ise neredeyse yok gibidir. En zehirli olan İçbölge Taypanı'dır. Bir ısırmada salgıladığı zehirle 100 insanı ve 250 bin fareyi öldürebilir.
Aslan, Panthera cinsindeki büyük kedilerden biridir ve kedigiller ailesinin bir üyesidir. Yaygın olarak kullanılan Afrika aslanı topluca Afrika'daki birkaç alttürü belirtir. Bazı erkek aslanlar 250 kg ağırlığı aşmaktadır. Aslanlar, kaplandan sonra yeryüzünde yaşayan en büyük kedidir.
Yaşam süresi: 10 – 14 yıl (Yetişkin, Doğada)
Hız: 80 km/sa (Maximum, Kısa mesafede)
Kütle: Erkek: 190 kg (Yetişkin), Dişi: 130 kg (Yetişkin)
Boy: Erkek: 1,2 m (Yetişkin, Omuzdan), Dişi: 1,1 m (Yetişkin, Omuzdan)
Çita, kedigiller familyasının ilginç bir üyesi olup, hızlı koşması ile bilinir. Günümüzde türün çoğunluğu Güney ve Doğu Afrika'da yaşar. Çok küçük bir topluluk da İran'ın Horasan bölgesinde yaşamaktadır. 15, 16 ve 17'nci yüzyıllara ait Padişahların av sahnelerini gösteren minyatürlerde av yapan çitalar görülmektedir.
Bilimsel adı: Acinonyx jubatus
Hız: 100 – 120 km/sa (Kısa mesafede, Koşu)
Familya: Felidae (Kedigiller)
Kütle: 21 – 72 kg (Yetişkin)
Boy: 70 – 90 cm (Yetişkin, Omuzdan)
Uzunluk: 1,1 – 1,5 m (Yetişkin, Baş ve vücut)