Arama

İnsan vücudu hakkında ilginç gerçekler

İnsan merak eden bir varlıktır. Hayatını, geçmişini, geleceğini ve kendi gezegeni dışındaki tüm evreni merak konusu yapar, araştırır, öğrenir ve çağları değiştirir. Gözünü dış dünyaya çevirmiş olan insan, evrende kum tanesinden küçük yer kaplayan bedenine yöneldiğinde ise asıl büyük sürprizle karşılaşır. Vücudunun her bir zerresinde ayrı bir sır yatar. Günümüzde bu sırların kimisi çözüldü kimisi hala sırrını koruyor. İşte, insan vücudu hakkında şaşırtıcı gerçekler...

Beyne giden ve beyne gelen sinir sinyallerin hızı saatte 273,58 kilometredir. Bu durum da çevremizdeki etkilere nasıl bu kadar hızlı tepki verdiğimizi açıklıyor.

Beyin, 10 Wattlık ampulün miktarında güçle çalışır. Beyin bu enerjiyi sadece günlük hayatta değil uyurken de harcıyor.

İnsan beyninin depolayabileceği bilgi miktarı Britannica Ansiklopedisi'nin içindeki bilgiden tam beş kat fazladır. Bilim adamları bir rakam belirleyemediler ama bu kapasitenin 3 ila 1000 Terabayt arasında olduğu düşünülüyor.

Beyin, kan dolaşımındaki oksijenin yüzde 20'sini kullanır. Beyin sadece vücut kütlesinin yaklaşık yüzde ikisini oluşturur. Ancak vücuttaki diğer organlardan daha fazla oksijen tüketir ve bu da oksijen yoksunluğuyla ilgili hasara karşı aşırı duyarlı hale getirir. Beyninizi mutlu ve hücreleri oksijenli tutmak için derin nefes alın.900 yıllık İngiliz Tarih Arşivi'nin 70 Terabayt olduğu düşünülürse, hafızamız aslında inanılmaz bir kapasiteye sahip anlamına geliyor.

Beyin, kan dolaşımındaki oksijenin yüzde 20'sini kullanır. Beyin sadece vücut kütlesinin yaklaşık yüzde ikisini oluşturur. Ancak vücuttaki diğer organlardan daha fazla oksijen tüketir ve bu da oksijen yoksunluğuyla ilgili hasara karşı aşırı duyarlı hale getirir. Beyninizi mutlu ve hücreleri oksijenli tutmak için derin nefes alın.

Beyin gece daha aktif çalışır. Gündüz yapılan onca faaliyete rağmen beyin gece daha fazla çalışır. Bilim adamları da daha bunun sebebini çözemediler.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN