Afganistanlı kaligrafi sanatçıları, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları, sayfalarında ipek kullanılan Kur'an-ı Kerim hazırladı.
Ayetlerin ipek sayfalar üzerine yazıldığı Kur'an-ı Kerim için 305 metre ipek kumaş kullanılırken, 39 kaligrafi sanatçısı görev aldı.
DÜNYADA NADİR BULUNUYOR
Yapımında lapis, bronz ve altından yararlanılan Kur'an-ı Kerim'in kapağı da keçi derisi malzemeyle kaplandı.
Ağırlığı 8,6 kilogramı bulan Kur'an-ı Kerim 690 sayfadan oluşuyor.
Dünyada çok az bulunan ipek Kur'an-ı Kerim'in iç sayfalarında 15. ve 16. yüzyıla ait tezhip desenleri kullanılırken, ipek Kur'an-ı Kerim ile İslam ve hat sanatının yaygınlaştırılması hedefleniyor.
İPEK KUR'AN-I KERİM, İLK KEZ 2016'DA HAZIRLANMIŞTI
İpek Kur'an-ı Kerim, ilk olarak 2016 yılında Azerbaycanlı ressam ve süsleme sanatçısı Tünzale Memmedzade, tarafından yazılmıştı. Ayetlerin şeffaf ipek sayfalar üzerine yazıldığı Kur'an-ı Kerim hazırlayan Memmedzade, bunun için 50 metre siyah şeffaf ipek kumaş, bin 500 mililitre altın ve gümüş boya kullanmıştı.
Memmedzade, "Araştırınca daha önce ipekten Kur'an-ı Kerim yapılmadığını öğrendim. Bugüne kadar çeşitli ürünler üzerine Kur'an-ı Kerim yazıldı. Ben de sayfalarının tamamı ipekten oluşan ilk Kur'an-ı Kerim'i hazırladım. Bir sakınca da görmedim. Çünkü ipek Kur'an'da adı geçen bir kumaş" demişti.