Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • "Almanya dışlayıcı İslam politikasından vazgeçmeli"

"Almanya dışlayıcı İslam politikasından vazgeçmeli"

"Almanya'daki Müslümanların ders almaya değil, eşit katılım imkanlarına sahip olmaya ihtiyacı var"

Almanya dışlayıcı İslam politikasından vazgeçmeli
Yayınlanma Tarihi: 24.08.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 24.08.2017 23:35

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, Alman Bertelsmann Vakfının "Din Monitörü 2017" isimli araştırmasının sonuçlarını değerlendirirken, "Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre Müslümanlar birçok yönden haksızlığa uğruyor ve yoğun şekilde ön yargıların hedefi oluyor." dedi.

Altaş, yaptığı açıklamada, İslami cemaatlerin hukuken tanınması hususunda ve ayrımcılıkla mücadele politikasında düzenlemeler yapılması gerektiğini belirterek, "Almanya'daki Müslümanların ders almaya değil, eşit katılım imkanlarına sahip olmaya ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre Müslümanların birçok yönden haksızlığa uğradıklarını ve yoğun bir şekilde ön yargıların hedefi olduklarını vurgulayan Altaş, şunları kaydetti:

"Din Monitörü araştırmasından çıkan sonuçlar, siyasilere uyguladıkları dışlayıcı İslam politikasından vazgeçmeleri yönünde açık bir sinyaldir. Başörtüsü yasaklarının önüne geçilmesi ve İslami cemaatlerin hukuken tanınması bu bağlamda zikredilebilir. Uzmanların da tespit ettiği üzere bu tür dışlayıcı uygulamalar Müslümanların yoğun şekilde dışlanmasına ve tanınmamalarına sebebiyet vermektedir. Başarı kişinin mensup olduğu inançla değil, ortaya koyduğu çalışmayla ölçülmelidir ama rapora bakıldığında Almanya'da bunun tam tersinin söz konusu olduğu görülmektedir."

Altaş, "Birleşik Krallık'ta yaşayan Müslümanların aksine, Almanya'daki iyi eğitimli Müslümanlar kendi niteliklerine uygun iş bulmakta oldukça zorlanmaktadır. Ayrıca rapora göre Alman vatandaşı her 5 kişiden biri Müslüman komşu sahibi olmak istememektedir. Bunlar oldukça tehlikeli ve endişe verici bulgulardır." ifadesini kullandı.

Din Monitörü araştırmasının sonuçlarına göre özellikle eğitim, iş dünyası ve sosyal çevre alanlarında entegrasyon hususunda Müslümanların oldukça büyük ilerlemeler kaydettiğinin görüldüğünü belirten Altaş, "Eğer siyaset önlerine engel çıkarıp durmasa çok daha başarılı olacaklardır. Sonuç olarak rapor Almanya'nın İslam politikasının çok kötü bir karneye sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Altaş, Müslümanların entegrasyon konusunda önemli ilerleme kaydetmesinin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Federal Adalet Bakanının yasama organını tehdit aracı olarak kullanıp Müslümanlara kabul edilemez talepler yönelttiği, Dışişleri Bakanının Almanya'daki Müslümanları kendi hesaplarına alet ettiği, İçişleri Bakanının Müslümanları sadece önleyici tedbir bağlamında muhatap almak suretiyle vatandaşların onlarla komşu olmak istememesine yol açtığı bir ortamda Müslümanların entegrasyon bağlamında önemli ilerlemeler kaydetmiş olmaları çok ama çok anlamlıdır."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN