Arama

Refah'ta en ağır gece

Filistinliler için "güvenli" olarak işaret edilen Refah kenti, artık güvenli değil. İşgalci İsrail'in 26 Mayıs gecesi yaptığı hava saldırısı ve ardından çıkan yangın sonucu 40'ı aşkın sivil hayatını kaybetti. İsrail'in yaptığı bu hain saldırıdan sonra dünyanın birçok yerinden tepki sesleri yükseldi. İşte, dün gece Refah'ta yaşananlar...

  • 1
  • 10
İSRAİL REFAH'A SALDIRDI
İSRAİL REFAH’A SALDIRDI

◾ İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze Şeridi'nde Filistinlileri katlediyor. Bu bir savaş değil, bir soykırım. Dünyanın her yerinden tepkiler çığ gibi büyüyor ve bu vahşice katliamlar her birimizin şahitliğinde gerçekleşiyor.

◾ Eli kanlı İsrail ordusu dün gece bir saldırı daha gerçekleştirdi. Bu kez "güvenli bölge" olarak tanımlanan Refah kentindeki siviller hedef alındı. Filistinlilerin sığındığı kampa bombalı bir saldırı düzenledi.

Gazze'nin hayata açılan kapıları

◾ Saldırıya dair ilk açıklamaları, Filistin haber ajansı WAFA "İsrail ordusunun UAD kararına rağmen Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı hedef aldığı saldırıda 40 Filistinli öldü" şeklinde duyurdu.

◾ Gazze'de, İsrail'in saldırılarından Refah'a sığınan Filistinlileri katleden eli kanlı İsrail, gerçek yüzünü bir kere daha göstermiş oldu.

◾ İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu yerin yakınında yaptığı bu saldırı elbette tesadüf değil.

◾ İsrail'in dün geceki saldırısı; 7 Ekim'den beri vatanlarından, evlerinden ve yurtlarından edilen Filistinlileri tamamen yok etmek istediğinin bir kanıtı.

Uluslararası hukuk bağlamında Gazze'de yaşananlar

◾ Saldırının görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor" dedi.

◾ Olaya yakından şahit olanlar, İsrail savaş uçaklarının Refah kentine en az 8 roketli saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Yaşanan felaketin ardından büyük bir yangın çıktı, birçok kişi ağır yaralandı ve hayatını kaybetti.

◾ Gazze Sağlık Bakanlığı olayın yaşandığı ilk dakikalarda "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor" açıklamasını yapmıştı.

◾ Güncel olarak yapılan yazılı açıklamada ise "Refah kentinde bu sayıda ölü ve yaralıyı barındırabilecek hastane bulunmadığından ambulans ekipleri ölü ve yaralıları taşıma konusunda güçlük çekiyor" ifadelerine yer verildi.

Türk lehçelerinde soykırım kelimesi

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN