Sosyal izolasyon sürecinde yararlanabileceğiniz bilimsel ve kültürel içerikler
Sosyal izolasyon günlerinde her türlü bilgi ve kaynağa ulaşmak adına hem dünyadan hem de Türkiye'den çevrim içi kütüphane ve arşivler kitapseverlerin kullanımına açıldı. Sizler için, bilimsel ve kültürel içeriklere daha kolay ulaşabilmeniz adına bir liste hazırladık. "Evde Kal"ın, çünkü "Hayat Eve Sığar..."
Yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) etkilenen ülkelerde kamusal ve sosyal hayata yönelik kısıtlamalar gündeme gelirken, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından "Hayat Eve Sığar" sloganıyla hayata geçirilen "Evde Kal" çağrısı yapılıyor.
Kültür sanat dünyasında da durma aşamasına gelen etkinliklere evden ulaşılabilmesi için yeni yollara başvuruluyor. Bu kapsamda her türlü bilgi ve kaynağa ulaşmak adına hem dünyadan hem de Türkiye'den çevrim içi kütüphane ve arşivler kitapseverlerin kullanımına sunuluyor. İşte sosyal izolasyon sürecinde yararlanabileceğiniz bilimsel ve kültürel içerikler...
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Etkin Kütüphane Evinizde" etkinlikleri kapsamında farklı içerikler ve online aktiviteler, Twitter'da @kutuphanedeyiz, Instagram ve Facebook'ta @kutuphanedeyim, YouTube'da da "kütüphanedeyim" hesapları üzerinden, canlı olarak takip edilebilecek.
Yine Bakanlık tarafından başlatılan "Kütüphanem Cepte" mobil uygulaması ile de okurlar e-devlet üzerinden kütüphanelere üyelik gerçekleştirebilecek ve sistemde bulunan e-kitapları ücretsiz olarak okuma imkanı bulabilecek.
Evde yapılabilecek 14 etkinlik! Evde yapılabilecek eğlenceli aktiviteler...
Aynı zamanda görme engelli vatandaşlar da "konusankitaplik.mkutup.gov.tr" adresinden hizmet veren "Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık" vasıtasıyla 11 profesyonel kayıt stüdyosunda hazırlanan sesli kitaplardan yararlanabilecek.
Geçmişi Meclis-i Ayan ve Meclis-i Mebusan'a kadar uzanan Türkiye Millet Meclis Kütüphanesi'nin Kurumsal Açık Erişim Sistemi'nde 2 bin 500 yayın "acikerisim.tbmm.gov.tr" adresinden okurlarla buluşuyor.
Toplumsal izolasyonu yaşam biçimi haline getiren şizoid kişilikler