Arama

Osmanlı dönemindeki Filistin

Jesse Lyman Hurlbut'un 1900 tarihli "Stereoskopik ile Kutsal Topraklarda Seyahat" adlı metnine eşlik eden metninde toplanan stereoskopik görüntüler, yirminci yüzyılın başında Osmanlı döneminde ki Filistin'i sunuyor. Fotoğraflar antik kalıntılara, çeşitli manzaralara ve ayrıca o dönemde Filistinliler arasındaki günlük hayata odaklanıyor. İşte sizin için derlediğimiz Osmanlı dönemi Filistin fotoğrafları...

🔹 Kudüs'e yetmiş ila seksen mil uzaklıkta olan bir meydan ve çeşmeyi kullanmaya gelen Nasıra halkı

📍 Hz. Meryem'in İsa'nın peygamberliğe başladığı yıla kadar yaşadığı bilinen şehir Nasıra, Filistin'nin antik şehirlerindendir. Fotoğrafta bulunan bu çeşme ise antik Meryem Çeşmesi olarak bilinir.

🔹 Kutsal Kabir Kilisesi'nde bir tören

📍 Kutsal Kabir Kilisesi, Kudüs'de yer alan bir Hristiyan kilisesidir. Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği bölgede yer alır. Hristiyanların inanışına göre İsa'nın kabri burada bulunur ve yeniden dirileceği yer de burasıdır. Bu kilise Hristiyanlar için önemli hac noktalarından biridir.

🔹 Taberiya gölü kıyısı

📍 Taberiya şehri Filistin'in kuzeydoğusunda yer alır. Şehrin kıyısında Taberiya gölü yer alır. 1517 yılında diğer Filistin şehirleriyle birlikte Osmanlı'nın yönetimine geçmiştir.

📍 Günümüzde İsrail işgali altında olan bu göl, İsrail'in su ihtiyacını büyük oranda karşılıyor.

🔹 El Halil Kapısı, Kudüs

📍 El Halil Kapısı eski şehrin yedi ana açık kapısından biridir. Bu kapı 1538 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Eski Şehir surlarının yeniden inşası ile açılmıştır.

🔹 Kubbet-üs Sahra ve Tapınak Tepesi

📍 Kubbetüs Sahra, Tapınak Tepesi diğer adıyla Harem'üş Şerif olarak bilinen bir tepe üzerinde bulunur. Bu bölge, İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik için kutsal kabul edilen bir mekandır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN