En faydalı yiyecekler
Hayatımızın her dönemini kapsayan en önemli etkenlerden birisi de sağlıktır. Hayat telaşesi sırasında almadığımız vitanminler, tüketmediğimiz besinler zamanla vücudumuzda ihtiyaçlarını hissettirirler. Potasyum ve zengin içerikleriyle tükettiğimiz sebze ve meyveler solunum, sindirim yollarımızı temizleyerek daha sağlıklı bir yaşam sürmemizi sağlar. Sizler için vücudumuza, hastalıklara faydalı en önemli meyve sebzeleri araştırdık.
Önceki Resimler için Tıklayınız
◾ Balgam yeşilse bakteriyel enfeksiyon vardır ve antibiyotik almak gerekir
Doktorunuza antibiyotik vermesi için baskı yapmayın. Mukus normaldir ve iyileşme sürecinde olduğunuzu göstergesidir. Enfeksiyonla savaşmak için beyaz kan hücreleri enzim salgılarlar. Bazı enzimler demir içerdiği için yeşil renktir. Yani mukusun olması her zaman bakteriyel enfeksiyon var anlamına gelmez. Muhtemelen bir virüsle savaşıyorsunuz ve kendi kendine yok olacaktır. Eğer doktorunuz antibiyotik veriyorsa gerçekten gerekli olup olmadığını sorun.
◾ Vücudun sıcaklığı yükseldiğinde ateş düşürücü almak gerekir
Ateş düşürücüyü sadece ateşiniz çok yüksek olduğunda alın. Az derecedeki ateş seviyesi vücudunuzun enfeksiyonla savaşması açısından iyidir ve daha çabuk iyileşmenizi de sağlar. Ateşiniz 38.3 dereceyi geçmediği takdirde ilaç almanıza gerek yok. Tabii ki durum rahatsız ediciyse doktora başvurmanızda fayda var. Yale-Griffin Prevention direktörü Dr. David Katz; yüksek ateşin bağışıklık sistemini canlı tuttuğunu/ uyardığını ve saldırgan mikropların güçsüzleşerek daha kolay savaşılır hale geldiklerini belirtiyor.
◾ Kalbi korumak için yumurta yemeyi azaltmak gerekir
Amerika Klinik Beslenme dergisinde yayınlanan çalışmalar; sağlıklı insanlarda yumurta tüketiminin kalp krizi riskini arttırmadığını gösteriyor. Diğer yapılan araştırmalara göre ise yüksek kolesterollü insanlar günde bir adet yumurta yiyebilirler. Uzmanlar, "Yumurta veya karides gibi besinlerde bulunan kolesterolün kan akışınızdaki kolesterol seviyesine olan etkisi önemsiz" diyor.
1 yumurtada 200 mg kolesterol bulunur. Yumurta her gün 1 adet tüketebilirsiniz. Yumurtanın içindeki kolesterol gıda ağırlıklı olduğu için günde 2 tanesi zararlı değil. Yumurtanın sarısı önemli beyin koruyucu kolin ve lutein içeriyor. Ayrıca göz sağlığına iyi gelecek antioksidan özelliğini de taşıyor.
◾ Gelecekteki sırt ağrılarının engellenmesi için dik oturmak gerekir
Kanada'da bulunan Alberta Üniversitesi araştırmacıları, gönüllülerin MR'ları üzerinde yaptıkları incelemeler sonucunda; 135 derecelik açıyla arkaya yaslanmanın belkemiği disklerinize, 90 derecelik açıyla dik durmaya oranla daha az yük binmesine neden olduğunu açıkladı.
◾ Kardiyo egzersizleri kilo verdirir
Kısa süreli ancak yoğun fiziksel aktivite çok daha fazla kilo verdiriyor. Avustralya'daki New South Wale Üniversitesi'nde kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada, bir grup kadın sabit bisiklet üzerinde haftada üç gün 20 dakika pedal (sekiz saniyesi yoğun efor ve 12 saniye az tempolu) çevirdi. Yine kadınlarda oluşan diğer grup ise 40 dakikalık orta yoğunlukta pedal çevirdiler. Dört ay sonra ilk grup ikinci gruba oranla üç kat daha fazla yağ yaktı.
Aralıklı kardiyo çalışmak genel kardiyoya oranla daha fazla kalori yakıyor. Ve metabolizmanızı da spordan sonra bile çalıştırmaya devam ediyor. Artı, sporda harcadığınız kısa zaman demek daha az yiyeceğiniz anlamına da gelir. Amerikan Psikoloji dergisine göre günde bir saatlik egzersiz yapan kişi ile yarısı kadar egzersiz yapan kişi aynı kiloda. Büyük ihtimal daha fazla spor yapan diğerine oranla daha fazla yemek yiyor ve dinleniyor. En iyi sonuç için yoğun kardiyo yapmayı ağırlık çalışması ile birlikte yürütün. Ağırlık kaldırmak kas kütlesini güçlendirir ve metabolizmayı da hızlandırır.