Türkiye'de raftinge uygun akarsular 🌊
Ülkemizdeki akarsuların büyük bölümü akarsu turizmi olarak tanımlanan rafting, kano ve nehir kayağı için oldukça elverişlidir. Bu nedenle büyük yatırımlar gerektirmeyen akarsu turizmi, çevrenin tarihi, arkeolojik, kültürel, otantik değerleri ve diğer turizm çeşitleriyle bir bütünlük oluşturur. Rafting de macera ve doğayı aynı anda hissetmeyi seven herkesin ilgisini çekebilecek bir spor dalıdır. Peki ülkemizde raftinge elverişli akarsular nerelerde bulunur?
Giriş Tarihi: 09.11.2019
14:36
Güncelleme Tarihi: 09.11.2019
15:24
Çoruh Nehri , Türkiye ve Gürcistan'dan geçer. Artvin ilinin en büyük akarsuyudur . Bu illerdeki hemen hemen bütün çay ve dereler Çoruh'un kollarını oluştururlar. Kaynağını Mescid Dağı'nın batı yüzünden alır. Artvin topraklarının büyük bir bölümünü sarp ve geçit vermeyen dağlar kaplar. Çoruh nehri bu dağlık bölgelerin arasından geçerek Karadeniz'e ulaşır . Çoruh'un Artvin sınırları içerisindeki uzunluğu yaklaşık 150 kilometreyi bulur.
Çoruh nehri aynı zamanda dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biridir. Her yıl rafting, kano ve nehir kayağı gibi akarsu sporlarını yapan yerli ve yabancı sporcuları ağırlar.
Köprüçay , Isparta Sütçüler yakınlarında Toros dağlarından doğan, dar ve derin kanyonlardan geçerek Serik yakınlarında Akdeniz'e dökülen akarsudur . Türkiye'nin en güzel tabii rekreasyon alanlarından birisini teşkil eder. Nehir kenarındaki kaleler, su kemerleri, Roma devrine ait köprüler ve tarihi yollar gibi pek çok arkeolojik kaynaklar Köprülü kanyonun önemini artırır.
Köprüçay'a ulaşmak için Antalya'dan Serik'e ve daha sonra Taşağıl ve Beşkonak'a varılır. Manavgat istikametinden ise Taşağıl üzerinden Beşkonak'a ulaşılır. Beşkonak köyüne kadar yol asfalttır ve zaman zaman Köprüçay'ını takip etmektedir.
Manavgat, antik adıyla Melas , Toroslarda doğarak Antalya'da Akdeniz'e dökülen nehir. Uzunluğu 93 km'dir. Batı Toros sıradağları arasından doğan kolların birleşmesiyle oluşur. Bahar aylarında suyu berraklaşan ve geçtiği kanyonlardaki yeraltı sularıyla beslenen Manavgat Çayı'nın hızı Oymapınar barajı ile kesilir. Çevresi zengin turizm türlerine olanak tanıyan bir yöredir. Altınbeşik mağarası içindeki gölleri, sarkıt ve dikitleri ile görülmeye değerdir.