Arama

Abdülhamid'in hayatı hakkında 33 ilginç gerçek

Abdülhamid, Osmanlı tarihinde belki de en çok merak edilen padişahlardan biri. Osmanlı Devleti'nin 34'üncü padişahı olan Sultan II. Abdülhamid, dünyanın en buhranlı döneminde tahta çıkmış, Osmanlı topraklarına birçok hizmette bulunmuş ve dindar bir yaşam sürmüştü. Çok yönlü bir eğitimden geçmiş, adaletle yönetilen siyaset anlayışını benimsemiş, diğer ülkelere karşı başarılı bir diplomasi yürütmüştü. 33 yıl süren saltanatı süresince değişen sadece Abdülhamid Han'ın silüeti değildi! İleri görüşlülüğü, dehası, cesareti, yenilikçiliği ve adaletiyle bugünümüze kılavuz oldu. İşte, Sultan Abdülhamid'in hayatına dair ilginç gerçekler...

  • 3
  • 33
ÇİFTLİK, BANKA VE DÜNYA PİYASALARI KONUSUNDA BİRİKİMLİYDİ
ÇİFTLİK, BANKA VE DÜNYA PİYASALARI KONUSUNDA BİRİKİMLİYDİ

◾ Saraydan ayrılarak Maslak'taki köşkü ve Kâğıthane'deki çiftliğinde ailesiyle birlikte kendi halinde bir hayat yaşamaya başlayan Abdülhamid, diğer şehzadeler borç içindeyken tutumlu özelliğiyle çiftlik ve borsa işlerinden hatırı sayılır bir servet elde etti.

◾ Tahta geçeceğini düşünmediği için kendisini hayata hazırlayan Şehzade Abdülhamid, çiftlik, banka, borsa, dünya piyasaları konusunda ileride çok işine yarayacak konularda önemli birikime sahip oldu.

Sultan II. Abdülhamid'in bir günü nasıl geçerdi?

  • 4
  • 33
AT BİNMEDE VE MARANGOZLUKTA MAHİRDİ
AT BİNMEDE VE MARANGOZLUKTA MAHİRDİ

Abdülhamid şehzadeliğinde gayet cesur ve serbestti. Kırlarda gezinmekten zevk alırdı. Ata binerdi. Hem de atların en sertine biner ve saatlerce gezerdi.

◾ Bahçelerinde kuşlar, tavuklar, hindiler besler bakımlarıyla meşgul olurdu. Sarayda ise, kendine ait marangozhanesinde oymacılıkla uğraşırdı.

  • 5
  • 33
YAY ÇEKME VE KILIÇ KALKAN KULLANMA İDMANLARI YAPARDI
YAY ÇEKME VE KILIÇ KALKAN KULLANMA İDMANLARI YAPARDI

◾ Yemek zamanı muntazamdı. Acıkmadan yemek yemezdi. Uykusu hafif, vücudu zinde ve çevikti.

◾ Gençliğinde her sabah günde beşer darbe artırarak mermeri tokatlama, yay çekme kılıç kalkan kullanma idmanları yapardı. Kılıç kullanmakta fevkalade mahirdi.

  • 6
  • 33
PİYANO VE YABANCI DİL EĞİTİMİ ALDI
PİYANO VE YABANCI DİL EĞİTİMİ ALDI

◾ Amatör olarak suluboya, yağlıboya resimleri yapardı. Bazı resimlerde sedef parçaları kullanır, bunları manzara arasına serpiştirerek tezyin ederdi.

◾ Sultan biraderi Murad ile ihtişamlı bir tahsil gördü. Yabancı dil eğitimlerinin yanı sıra piyano ve Klasik Batı Musikisi eğitimlerini tamamladı.

Sultan II. Abdülhamid'in saklı mirası

  • 7
  • 33
ŞEHZADELİK YILLARINDA AVRUPA’YA SEYAHAT ETTİ
ŞEHZADELİK YILLARINDA AVRUPA’YA SEYAHAT ETTİ

◾ 1867 yılında Napolyon'un daveti üzerine Sultan Abdülaziz ile birlikte önce Fransa'ya ardından ise İngiltere, Belçika, Almanya, Avusturya-Macaristan'a iki haftalık seyahat yapan Abdülhamid, bu gezide Avrupa'nın yaşam tarzı, protokol yöntemleri, diplomasi, modern teknikler hakkında önemli bilgi sahibi oldu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN