İçindeki Sesi Dinleyen Sanatçı: Dursun Ali Erzincanlı
Erzurum'da dünyaya gelen Dursun Ali Bey'in ismi annesinin gördüğü bir rüya vesilesiyle verilir. Herkesin birbirini tanıdığı Sanayi Mahallesi'nde güzel bir çocukluk geçiren Dursun bey, ilköğretim ve lise eğitimini Erzurum'da tamamlar. Daha sonra içindeki sesi dinleyerek hayallerinin peşinden koşar ve üniversite okumak için İstanbul'a gelir. Şair ve sanatçı kişiliğiyle tanıdığımız Dursun Ali Erzincanlı'nın hayat hikayesini sizin için yazdık.
Giriş Tarihi: 08.11.2022
16:18
Güncelleme Tarihi: 13.11.2022
10:35
◼ Bir gün Diyanet İşleri Başkanı'nı hutbe verirken izler. Duruşundan, hitabetinden, kıyafetinden çok etkilenir ve Erzurum İmam Hatip Lisesi'ne kayıt olur. Kendinden silik ve çekingen bir öğrenci olarak bahseder. Fakat okumayı çok sevdiğini söyler .
↪ Ortalama bir öğrenciydim fakat sesim beğenilirdi. Dolmuşta para uzatmak için seslenince dönüp bakarlardı.
Programın tamamını izlemek için tıklayın
◼ Dursun Ali Erzincanlı'nın öğretmenleri de bu kabiliyetinin farkındadır. Bu konu da ilerlemesi için teşvik ederler. Okuldaki sunuculuk görevleri ona verilir. Türk halk müziği korosuna yönlendirilir.
Verimli kitap okuma teknikleri
VIDEO
◼ Yakın arkadaşıyla İstanbul'a gitmeyi çok isteyen Erzincanlı, i lk sınavda başarısız olsa da daha sonra İstanbul Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi Bölümü'nü kazanır.
◼ Emekli olan babası da İstanbul'a yerleşme kararı aldığı için ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Dursun Ali Erzincanlı, hayallerine ulaşır. Fakat "Bilgi Belge Yönetimi" kazansa da "Radyo Televizyon" bölümünün derslerine girer.
İstanbul'un 5 tarihi semti
◼ Zamanla sinema dünyasına geçiş yapmak isteyen Dursun Ali, Mesut Uçakan ile irtibat kurarak bir röportaj yapar. Bu mülakattan sonra Mesut Uçakan'ın yanında çalışmaya başlar.
◼ Erzincanlı, "İskilipli Atıf Hoca" filminde Giresunlu bir genç olarak rol alır. Daha sonra "Kelebekler Sonsuza Uçar" ve "Ölümsüz Karanfiller" filmlerinde sanat grubunda yer alır.
Hakkı haykıran bir ömür: İskilipli Atıf Hoca
◼ Doksanların başlarında özel radyoların açılmasıyla beraber önce Akra FM'de yayın hayatına başlamak istediyse de teknik sebeplerden dolayı ikamet ettiği muhite yakın olan Moral FM'de işe başlar. 10 yıl burada titizlikle çalışan Dursun Ali, Moral FM'in kendisi için bir okul olduğunu ifade eder.
◼ Moral FM'de Hayri Küçükdeniz, Said Taktak, gibi değerli isimlerle çalışan Erzincanlı, muhtelif programlar icra ederek zamanının büyük kısmını çalıştığı yere hasreder. Erzincanlı o günleri,
↪ O günler neredeyse radyoda yatıp kalkıyorduk. Radyonun cazip olduğu günlerdi, insanlar ''Aman, iyi yiyip için diyerek Beykoz'dan su getirirdi.' cümleleri ile anar.
Programın tamamını izlemek için tıklayın
Eskinin hiç eskimeyen adı: Radyo
VIDEO
◼ 1998'de gerçekleştirdiği Umre ziyaretinde Efendimiz'e (SAV) şiir yazmaya niyet etse de bu isteği gerçekleşmez. 1999'da, depremden sonra Faran Dağları'nı yazan Erzincanlı'ya, Arif Nihat Asya'nın 'Seccademde Kumlardı' şiiri ilham olur.
Şairlerimizden Peygamberimize yazılan naat şiirleri