Arama

10 ünlü yazarın ilk eserleri

Yazmak eylemi fiziksel ve ruhsal olarak bir bakıma uzun bir yolculuğa adım atmaktır. Yazar, bu yolculukta ne zaman 'yazar' olduğunun farkına varmaya çalışır. Sizce yazar, ilk kitabı yayımlandığında mı yoksa en çok okunanlar listesine girdiğinde mi benliğini bulur? Sorunun cevabını günümüzde popüler olan yazarların ilk eserlerini inceleyerek aramaya çalıştık.

  • 6
  • 20
Çocukluk
Çocukluk

Lev Nikolayeviç Tolstoy, Anna Karenina, Savaş ve Barış, Diriliş'in büyük yazarı, yaşamının son otuz yılında kendini insan, aile, din, devlet, toplum, özgürlük, boyun eğme, başkaldırma, sanat ve estetik konularında kuramsal çalışmalara da verdi. Bu dönemde yazdığı roman ve öykülerinde yıllarca üzerinde düşündüğü insanlık sorunlarını edebi bir kurguyla ele aldı.

Tolstoy'un yarı otobiyografik denebilecek üçlemesinin ilk kitabı olan Çocukluk, ilk kez 1852 yılında Sovremennik dergisinde yayımlandı. Sade kurgusu, samimi, çarpıcı anlatımıyla okurlar arasında olduğu kadar dönemin edebiyatçıları arasında da büyük ilgi gördü.

Satın almak ve kitabı incelemek için tıklayınız...

  • 7
  • 20
Jules Verne
Jules Verne

''Tehlikeler çoğu kez, hayalcilerin tedbirsizliğinden ve dikkatsizliğinden ortaya çıkar.''

Jules Verne'in ilk romanı olan ve 1863 yılında yayınlandığında büyük yankı uyandıran Balonla Beş Hafta, günümüzde son derece popüler olan bilim kurgu türünün ilk örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

  • 8
  • 20
Balonla Beş Hafta
Balonla Beş Hafta

Maceraperest bilim adamı Dr. Samuel Fergusson, gizemli Afrika kıtasını keşfetmek için büyük bir istek duymaktadır. Ancak daha önce hiç kimsenin tamamlayamadığı, birçok maceracının hayatını kaybetmesine neden olan bu yolculuk ciddi tehlikelerle doludur. Afrika'yı keşfetmeye kararlı olan ve çevresindekilerin uyarılarına kulak asmayan Dr. Fergusson, bu geziyi bir balonla gerçekleştirmeyi planlar.

Satın almak ve kitabı incelemek için tıklayınız...

  • 9
  • 20
Virginia Woolf
Virginia Woolf

''Ben koleje gidip tarih, siyaset, ekonomi okuyabilmiş, okul kütüphanelerine girebilmiş değilim bayım, bu yüzden kendi kütüphanemdeki biyografilerle yetinmek zorundayım! ''

Virginia 1882'de Adeline Virginia Stephen adıyla Viktoryen bir İngiliz ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Bizler onu evlilikle değişen soyadı Woolf ile tanıyoruz. Onun kalemi, çağının modern yazarlarının içine kapanık üstünlüğünden, gösterişsiz ve karanlıkta kalmış kişilerin yaşamına, özellikle de kadınların yaşamına doğru bir hareketti.

  • 10
  • 20
Dışa Yolculuk
Dışa Yolculuk

Dışa Yolculuk, Virginia Woolf'un 1910-1915 yılları arasında yazdığı ilk romanıdır. Yazarın daha sonraki yapıtlarına ışık tuttuğu gibi o yapıtlarda öne çıkan pek çok özelliğin ve temanın da öncüsüdür.

Londra'nın dış mahallelerinden birinde halalarının yanında kapalı bir yaşam süren genç ve masum Rachel Vinrace, babasının gemisiyle ve küçük bir grupla birlikte Güney Amerika'ya yolculuk eder. Siyaset dünyasına da toplum yaşamına da uzak olan genç kız, gemide tanıştığı yazar Terence Hewet'le nişanlanır; bu ilginç yolculuk Rachel için aynı zamanda bir içsel yolculuk da olacak, girdiği entelektüel ortamda özgürlüğü tanıyacaktır. Edward dönemindeki yaşam tarzını eleştiren ve satire eden Woolf'un sonraki romanı Mrs. Dalloway'in Clarissa Dalloway'i de ilk kez burada ortaya çıkar. Woolf'un başka hiçbir romanında olmadığı ölçüde gençliğin, hayatın heyecanını yansıtan, kadın bakış açısını güçlü bir şekilde öne çıkaran Dışa Yolculuk, İngiliz toplumunun yapısını, inançlarını ve ön yargılarını ve ölümü irdeler. Otobiyografik ögeler de taşıyan roman Woolf'un iç dünyasının, aşklarının, tutkularının, inançlarının ve öz yaşamının izlerini görmek mümkündür. Dışa Yolculuk belli bir zamanda yer alsa da insanlar arasındaki ilişkileri ele alışı evrenseldir.

Satın almak ve kitabı incelemek için tıklayınız...

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN