Arama

7 Güzel Adam'dan 7 güzel kitap

Yedi güzel adamdan birisi kan görür; birisi aşk görür; biri yar, biri bela, biri dağ; biri de sofra görür. Görüler ve gereğini bellerler. Peki, "Bu insanlar dev midir, yatak görmemiş gövde midir?" Cahit Zarifoğlu'nun anlattığı 'Yedi Güzel Adam'dan yedi güzel kitabı sizler için derledik.

  • 16
  • 18
ŞİİRLER / HİCRET - TENHA SÖZLER
ŞİİRLER / HİCRET - TENHA SÖZLER

Şiirler / Hicret - Tenha Sözler kitap özeti:

"Yedi Güzel Adam"ın güzellerinden, eğitimci, düşünür, fikir adamı ve şair Âkif İnan'ın yayınladığı iki şiir kitabı, "hicret" ve "tenha sözler", tek bir kitap çatısı altında toplandı ve bu eser ortaya çıktı. Dolu dolu yaşadığı yıllar boyunca, şairin kendi süzgecinden geçmiş, 100'e yakın şiir, bu eserle birlikte okurlarla yeniden buluşuyor.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…

  • 17
  • 18
NURİ PAKDİL
NURİ PAKDİL

''Gel
Anne ol
Çünkü anne
Bir çocuktan bir Kudüs yapar

Adam baba olunca
İçinde bir Kudüs canlanır

Yürü kardeşim
Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin"

Yedi Güzel Adam'ın ağabeylerinden biri olan Nuri Pakdil, fikir ve düşünceleri ile ışık tutan şairlerimizden biri. Türk edebiyatına adını altın harflerle yazdıran Pakdil, kendisini devrimci bir Müslüman olarak tanımlıyor. "Kudüs şairi" olarak da tanınan Pakdil'in dizeleri ve şiirlerinde seçtiği kelimeler inanmış olduğu hedefe yönelmiş birer ok gibi uzanıyor ve adeta "uyan" seslenişinde bulunuyor.

  • 18
  • 18
EDEBİYAT KULESİ
EDEBİYAT KULESİ

Edebiyat Kulesi kitap özeti:

Edebiyat Kulesi'nde "sürekli cümle kurarak, cümlelerini bozmalıyım bunların" diyen Pakdil'in yazın dünyasının temeline dair cümleler yer alır. Kurulan her yeni cümle Pakdil için insanı, 'mutlak öğreti'yi, 'yerli coğrafya'yı, 'kök'leri savunmada atılan bir yeni adım gibidir. Pakdil, hakkındaki yazılarda onun cümlelerinden eski şiirimizdeki 'mısra-ı berceste'ler gibi alıntılar yapılması bu gerçeği gösteriyor. Pakdil, okura aynı zamanda yapıtlarında, cümlelerini kurarken gösterdiği olağanüstü titizliğin ipuçlarını da veriyor.

Bu bağlamda Pakdil'in metinlerinde karşılaştığımız "doğrudur, dizgi düzelti yanlışı yok" ya da "doksan sekizinci yazılış" gibi dipnotları onun kelimelerini, cümlelerini oluştururken gösterdiği o olağanüstü titizliğin birer yansıması olarak görebiliriz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN