7 Güzel Adam'dan 70 alıntı
Her şeyin hızla anlaşılır olduğu bir çağda onlar; sükûneti, edebi ve adabı tavsiye ettiler. Edebiyatımızın tüm güzel özelliklerini, üzerlerine bir zırh gibi kuşandılar. Kendilerine laf atan, hor gören edepsizlere gül uzatarak edebiyatımıza damga vurdular. Sizler için edebiyatımızın yedi güzel adamından yetmiş alıntı derledik.
Giriş Tarihi: 22.10.2021
17:56
Güncelleme Tarihi: 20.10.2022
16:06
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
📌1940 doğumlu öykü ve deneme yazarı. Yedi Güzel Adam içerisinde öykücü olarak öne çıkan yazar ayrıca deneme türünde de önemli bir noktada durur. Müslümanların modern çağ ile karşılaştıkları meselelere odaklanan Özdenören, eserlerinde bu hususu daima taze tutarak bir Müslüman bilincini diri tutmaya çalışır.
🔍 Bilgi Notu: Rasim Özdenören'e göre yazar, bir mektup yazdığında nasıl "ben bunu niye yazıyorum?" diye düşünmezse sanat eserinde de yazış sebebini düşünmez.
Meşhur eserleri; ➡ Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler ➡ Gül Yetiştiren Adam ➡ Aşkın Diyalektiği ➡ Eşikte Duran İnsan ➡ Açık Mektuplar
Rasim Özdenören'in fikir dünyasını tanımak için tıklayın
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
📌1940-2003 yılları arasında yaşayan şair, yazar. Rasim Özdenören'in ikiz kardeşidir. Onu kendi kuşağı içerisinde öne çıkaran özelliği hüznüdür. Şiirlerinde ince bir hüzün havası sezilir.
🔍 Bilgi Notu: Rasim Özdenören ikiz kardeşi Alaeddin Özdenören için "dalgın, yanık ve yalnız" tanımlamasını yapar.
Meşhur eserleri; ➡ Bütün Şiirler ➡ Batılılaşma Üzerine ➡ İnsan ve İslam ➡ Unutulmuşluklar ➡ Şiirin Geçitleri
Alaeddin Özdenören'in hayat serüveni için tıklayın
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
📌1939-2008 yılları arasında yaşamış şair. Muhtelif memuriyetlerde bulunan Bayazıt, milletvekilliği de yapmıştır. Şiirinde Müslümanlığı arayan şair , metafizik ağırlıklı şiirleri ile kendi kuşağından ayrılır.
🔍 Bilgi Notu: Erdem Bayazıt şiiri tabiat kaynaklıdır. Kahramanmaraş'ın doğasına benzeyen bu şiir yapısı, dağ gibi imgelere yaslanır.
Meşhur eserleri; ➡ Sebep Ey ➡ Risaleler ➡ Şiirler ➡ İpek Yolundan Afganistan'a
Erdem Bayazıt'ın hayatını okumak için tıklayın
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
📌1940-2000 yılları arasında yaşayan şair ve eğitimci. Öğretmenlik ve sendikacılık faaliyetlerinde bulunan Akif İnan, divan ve halk edebiyatını harmanlayarak modern bir şiir dili kurdu.
🔍 Bilgi Notu: Akif İnan "Edebiyat" dergisinde yazdığı yazılar aracılığı ile divan şiirinin modern şiire kaynaklık edebileceğini savunarak poetik açıdan şiirimize, yeni bir bakış açısı kazandırdı.
Meşhur eserleri; ➡ Hicret ➡ Tenha Sözler ➡ Din ve Uygarlık
Akif İnan nasıl bir dava adamı idi? Öğrenmek için tıklayın