Bir dava adamı Necip Fazıl'dan okumanız gereken kitap ve alıntılar
Edebiyatımızın Baki'den sonra ikinci "Sultanu'ş Şuara" unvanına sahip üstadı Necip Fazıl, fikirleri ve eserleriyle düşünce dünyamızda derin izler bıraktı. Otuzlarında iken her şeyi bırakıp, sıfırdan yepyeni bir hayata başlayan mücadele adamı Kısakürek, Yunus Emre'den, Fuzuli'den, Yahya Kemal Beyatlı'dan miras aldığı edebiyata boyut atlattı. Onun için İslami değerler kutlu davasıydı. Necip Fazıl Kısakürek'ten okumanız gereken kitap ve alıntıları derledik.
Giriş Tarihi: 25.05.2020
15:10
Hayatını, Abdülhakîm Arvasî Hazretleri'ni tanıyıncaya kadar ve tanıdıktan sonra diye iki ana bölüme ayıran Necip Fazıl, 'Efendisi'ne doğru kendisini cezbeden hâdiseleri de mânâlandırdığı otobiyografik eseri "O Ve Ben"i 1975'de şöyle takdim eder: "Bu eser, dünyaya gelişimden bugüne kadar en hususî renkleri, çizgileri ve sesleriyle hayatımın hikâyesi ve asıl O'nu tanıdıktan sonra mânasını anlamaya başladığım vücut hikmetinin bende tecelli eden yakıcı ifadesidir. Bu bakımdan, kendilerini görünceye kadar malik olabildiğim birbuçuk esere nisbetle bugün 60 cildi aşan ve hepsini birden o nura borçlu bildiğim eserler arasında, şimdikini, baş köşeye oturtulması lâzım ve en mahrem iç ve dış iklimlere doğru bir belirtiş olarak takdim ederim." Kitap, 1965 senesinde "Büyük Kapı" ismiyle yayınlandı.
Necip Fazıl'ın sinemaya uyarlanan eserleri
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın
"Meleklerin haykırışı. Köşe bucak, nur çıkışı; Yok başka iz, başka kelâm: «Sana selâm, sana selâm!"
I Necip Fazıl Kısakürek
Çile, Necip Fazıl'ın baş eseridir. 1925'de 'Örümcek Ağı' 1928'de 'Kaldırımlar', 1932'de 'Ben ve Ötesi', 1953'de 'Sonsuzluk Kervanı' ve 1969'da 'Şiirlerim' ismiyle yayınlanmış şiir kitaplarının birçok bakımdan kendini ifadelendiremediğini söyleyen Necip Fazıl Kısakürek'in, 1923'de Yeni Mecmua'da yayınlanmış ilk şiirinden başlayarak bizzat kendisi tarafından süzülen, ayıklanan, düzeltilen ve bir araya getirilen bütün şiirlerinden oluşuyor Çile kitabı. Bir yanda belli başlı bir sanat anlayışından tüten şiirler, diğer yanda, bu sanat anlayışının tüttürdüğü şiir mefkûresi.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın
"Geçmez zaman, batmaz güneş, bu dinde. Bir de Resulü var, Hakkın, gelecek; O'ndadır, pörsümez güzel ve gerçek. Keşke ümmetinden olabilseydim! Ne çare, kapımda ecel, baş eğdim!"
I Necip Fazıl Kısakürek