Edebiyat hakkında ilginç bilgi
Aldous Huxley'in Cesur Yeni Dünya romanının ismini, Shakespeare'in Fırtına adlı eserinden ilham alarak koyduğunu biliyor muydunuz? Ya da Anthony Burgess'in Otomatik Portakal'ı kanser olduğunu öğrendiğinde karısının geçimi sağlanması için yazdığını biliyor muydunuz? Sizler için edebiyat dünyası hakkında ilginç bilgiyi derledik.
Giriş Tarihi: 02.09.2019
16:17
Güncelleme Tarihi: 27.03.2020
09:18
Haruki Murakami dünya çapında ve Türkiye'de en çok okunan yazarlardan biri. Aynı zamanda çağının en üretken kalemlerinden olan Murakami, son yıllarda sürekli Nobel adayları arasında gösteriliyor.
Haruki Murakami ödüllü bir yazar olmadan önce, tam 7 yıl boyunca bir restoran işletti. ''Koşmasaydım Yazamazdım'' adlı eserinde, o günlerde insanlarla içli dışlı oluşunun ve biriktirdiği hikâyelerin sonrasında öykülerine nasıl yansıdığını anlattı.
Tolkien, her Hobbit'in güvenebileceği, her ejderhanın karşısında korkuyla sinebileceği ve her Elf'in arkadaş olarak kabul edebileceği bir adamdı. Peki, Tolkien'in Elfçe'yi kendi arasında iki farklı lehçeye ayırdığını biliyor muydunuz? Ya da eski bir dil olan Lombardic'e de yeniden hayat vererek üzerine eklemeler yaptığını?
Türk edebiyatının Bâkî'den sonra ikinci "Sultanu'ş Şuara" unvanına sahip üstadı Necip Fazıl Kısakürek, fikirleri ve eserleriyle düşünce dünyamıza derin izler bıraktı.
Necip Fazıl, 13 yıl boyunca banka memurluğu yaparak geçimini sağladı.
Kara mizah ustası Bulgakov'un distopik romanı Köpek Kalbi'nde, sokak köpeği Şarik'in öyküsünü anlatır. Dünya çapında bir bilim insanı olan Profesör Filipoviç, evine götürüp beslediği Şarik'i ameliyat ederek, hipofiz bezini bir suçlununkiyle değiştirir. Yıllar boyunca bu eser eleştirilerin hedefi oldu.
Orhan Veli Kanık, çukura düşmüş, beyin kanaması geçirdiğinin farkına varmamıştır. İki gün sonra hastaneye kaldırılmış ve vefat etmiştir.