Arama

Kitap nasıl okunmalı? 📕

Kitaplar, tarih boyunca bilginin yegane kaynağı, ilim yolunda pek çoğumuzun vazgeçilmez yol arkadaşları… Kitap okumak ise bir "boş zaman aktivitesi" olmaktan ziyade; süreklilik arz eden bir alışkanlık ve kişinin kendini geliştirme yolundaki en mükemmel yöntemlerden biri. Peki, bir kitabı okumak kadar, onu nasıl okuduğumuzun da önemli olduğunu hiç düşünmüş müydünüz? Kitap okumaya dair yapılması gerekenleri derledik.

Sesli dinlemek için tıklayınız.
  • 10
  • 14
HER KİTAPTAN SONRA BİR ŞEYLER YAZIN
HER KİTAPTAN SONRA BİR ŞEYLER YAZIN

📌Beğenip beğenmediğinizi, eleştireceğiniz noktaları, sizde bıraktığı etkiyi ve önemli gördüğünüz yerleri mutlaka not edin.

Böylece, kitabı bir başka zaman diliminde tekrar okuduğunuzda ya da başka bir yerde kitap tekrar karşınıza çıktığında, aldığınız o notların büyük faydasını göreceksiniz. Daha küçük yaşlarda okuduğunuz bir kitabı, ilerleyen yıllarda tekrar okuduğunuzda, size verdiği mesaj ve hissiyat mutlaka farklı olacaktır.

  • 11
  • 14
OKUMA HIZI NASIL ARTAR?
OKUMA HIZI NASIL ARTAR?

📌Hayatımıza her gün bir milyondan fazla sözcük dahil oluyor. Dergiler, gazeteler, afişler bir de zaman bulabilirsek okumak istediğimiz kitaplar… Bu kadar okunacak metin varken kısıtlı zaman diliminde olmamız bizi ya okumaktan soğutuyor ya da ertelediklerimiz altında ezilmemize sebebiyet veriyor.

Peki, bu vakit darlığında hızlı ve anlaşılabilir şekilde okuma yapmak mümkün mü? Okuma hızı nasıl artar? Nasıl hızlı okunulur?

Kolay yöntemlerle hızlı okuma tekniklerini öğrenmek için tıklayın.

  • 12
  • 14
DAHA FAZLA KİTAP OKUYABİLMENİN YOLU
DAHA FAZLA KİTAP OKUYABİLMENİN YOLU

📌Kimi zaman aynı türde kitaplar okumak sıkıcı olabilir. Bu nedenle farklı alanlardaki kitaplar arasında geçiş yapmak okuma serüveninizi daha eğlenceli hale getirecektir.

Yakın çevrenizde kitap okuyan arkadaşlarınızın bulunması ve bu kitapları aranızda tartışmanız, kitap değişimi yapmanız motivasyonunuzu diri tutacaktır.

  • 13
  • 14
KİTAP LİSTESİ NASIL OLUŞTURULUR?
KİTAP LİSTESİ NASIL OLUŞTURULUR?

📌Hangi amaçla ve ne sıklıkla okuyorsanız okuyun, listenizi önem sırasına göre yapmak oldukça önemli bir konu.

Aciliyeti olan, temel oluşturan ya da önemli gördüğünüz kitapları bu nedenle ilk sırada bulundurmalısınız. Öte yandan ne okuyacağınız konusunda kararsızsanız, internet sitelerinden seçtiğiniz konuya göre okuma listelerini incelemeniz önemli.

  • 14
  • 14
LİSTEYİ OLUŞTURURKEN GERÇEKÇİ OLUN
LİSTEYİ OLUŞTURURKEN GERÇEKÇİ OLUN

📌Zira gerçekçi olmayan, seviyenizin üzerinde, zaman açısından yetişemeyeceğiniz bir liste zamanla motivasyonunuzu kaybetmenize ve hedeflerinizden uzaklaşmaya sebep olacaktır.

Oluşturduğunuz okuma listelerinin gözünüzün önünde olması, size planlarınızı hatırlatacak ve listede ilerledikçe motivasyon sağlayacaktır.

------------------------------------------------------------------------------

** Fikriyat.com'un ürettiği özel içeriklere ulaşmak için tıklayınız: https://www.fikriyat.com/fikriyat-ozel

***Podcast kayıtlarıyla İslam'dan fıkha, edebiyata, tarihe dair bilgiler içeren programları dinleyebilir ve güncel olayların tarihte yer alan örnekleriyle, edebiyattan sanata dair birçok içeriği de takip edebilirsiniz: https://www.fikriyat.com/podcast

***Dijital medyanın tüm mecralarında yer alan Fikriyat.com sosyal medyada da aktif olarak faaliyet gösteriyor:

TWITTER: https://twitter.com/fikriyatcom

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/fikriyat/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/fikriyat/

PODCAST'LER: https://www.fikriyat.com/podcast

MOBİL UYGULAMASI https://play.google.com/store/apps/details?id=com.turkuvaz.fikriyat

Ayrıntılı bilgi: https://www.fikriyat.com/kultur-sanat/2020/07/10/dijital-medyaya-yeni-bir-soluk-getiren-mecralar-fikriyatcom-ve-vav-radyo

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN