Klasik kitaplardan alıntılar
Kitap okumak, klasikleri okumakla başlar. Çoğu insana okuma aşkını kazandıran bu yapıtlardır. Italo Calvino, klasik eserler için şöyle der: "Klasikler, insanların, hiçbir zaman "okuyorum" demedikleri, genellikle "yeniden okuyorum" dedikleri kitaplardır." Zamana meydan okuyan ve insanların aklından çıkmayan bu eserlerden alıntıları sizler için derledik.
Giriş Tarihi: 12.12.2019
09:38
Güncelleme Tarihi: 12.12.2019
09:58
Eğer iyiliğin bir nedeni varsa, o artık iyilik değildir; eğer iyiliğin bir sonucu, yani ödülü varsa yine iyilik değildir.
Tolstoy
Tolstoy tarafından kaleme alınan Anna Karenina , ilk kez 1877 yılında basıldı. Tolstoy'un diğer eserleri gibi farklı dillere çevrilerek oldukça fazla okuyucuya ulaştı.
Anna Karenina , 19. yüzyıl Rus toplumunun ruhsal dalgalanmalarına ışık tutan bir başyapıt. Güzelliği ve nezaketiyle çevresinde hayranlık uyandıran Anna Karenina'nın mutsuz ve monoton bir evliliği vardır. Üst düzey bir devlet memuru olan Aleksey Aleksandroviç ile evliliğinde tek tesellisi oğludur. Ağabeyi ile yengesinin aralarını düzeltmek için gittiği Moskova'da genç kont Vronski ile tanışması, Anna'nın hayatında dönüm noktası olur. Tolstoy , Anna Karenina'da sıra dışı bir gözlem gücü ile aşk, evlilik, ihanet gibi temaların izini sürerken roman sanatına yepyeni ve uzun soluklu bir boyut katar. Modern dünya edebiyatının otoritelerince gelmiş geçmiş en iyi romanlardan biri olarak kabul edilen Anna Karenina , güncelliğini daima koruyacak bir eser.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
On dört yaşımdayken karnımı doyurmak için bir parça ekmek çaldığımda beni zindana attılar ve orada tam 6 ay bedava ekmek verdiler. Hayatın adaleti budur.
Victor Hugo
Fransız yazar Victor Hugo tarafından yazılan Sefiller, ilk olarak 1862 yılında basıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği 100 Temel Eser listesinde de yer alan kitap aynı zamanda dünyada en çok okunan klasiklerden de biri. Sefiller, insanın elindeki şeylerin kıymetini daha iyi bilmesini sağlıyor.
Hayata umutla sarılmayı, mücadele etmeyi, iyilikseverliği; güzel ve iyi fikirler geliştirerek yaşamayı gösteren Sefiller, kötülükten iyiliğe, adaletsizlikten adalete, sahtelikten gerçeğe, hırstan vicdana, çürümüşlükten hayata, canavarlıktan görev duygusuna, cehennemden cennete uzanan bir maceraya okurlarını sürüklüyor. Victor Hugo'da , bu eşsiz eserinin ön sözünde, "erkeğin yoksulluk yüzünden alçalması, kadının açlık yüzünden düşkünleşmesi, çocuğun cehalet yüzünden yeteneklerini geliştirememesi sorunları çözümlenmedikçe yeryüzünde cehalet, sefalet bulundukça bu gibi kitaplar faydasız olmayacaktır" diyor. Fransız Devrimi sırasındaki çalkantılar arasında geçen roman, insan sevgisini vurgulaması açısından da önem taşıyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
Piyer tutsaklıkta, barakada iken aklıyla değil, bütün varlığıyla, bütün yaşamıyla insanın mutluluk için yaratılmış olduğunu, mutluluğunu da kendi içinde taşıdığını, mutluluğun insanın kendi ihtiyaçlarını karşılamaktan ibaret olduğunu, bütün mutsuzluğun da yoksunluktan değil, fazlalıktan ileri geldiğini anlamıştı.
Tolstoy