Mektuplardan derlenen 15 kitap
Goethe'nin, "Genç Werther'in Acıları" isimli mektuplardan oluşan kitabının, yazıldığı dönemin Almanyasında toplu intihar vakalarına sebep olduğunu biliyor muydunuz? Ya da Cemal Süreya'nın hastanede kaldığı eşi için on üç gün boyunca mektup yazdığını? Sizler için mektuplardan derlenen 15 kitabı derledik.
Giriş Tarihi: 21.02.2019
11:40
Güncelleme Tarihi: 21.02.2019
12:55
Babaya Mektup - Franz Kafka
Babaya Mektup kitap özeti:
Modern edebiyatın en önemli isimlerinden biri olan Franz Kafka'nın 1919 yılında Julie Wohryzek ile nişanlanması üzerine, bu nişana karşı çıkan babası Hermann Kafka'ya yazdığı bu uzun mektup ona bu olay nezdinde söyleyemediği her şeyi içeren bir tür 'itiraf' metnidir. Baba-oğul arasındaki çatışmayı gözler önüne seren mektup aynı zamanda Kafka'nın kişiliğini aydınlatmaya yardımcı olur. Hiç gönderilmeyen ve yayımlanması amacıyla da yazılmayan bu mektup, okura Kafka'nın dünyasını açarken babasına olan hisleri eserlerindeki izleklerle birleşince daha da anlamlı hale geliyor. Dostu Max Brod sayesinde edebiyat dünyasına kazandırılan bu mektup yüzyılın en büyük itiraflarından sayılmaktadır. Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Theo’ya Mektuplar - Vincent van Gogh
Theo'ya Mektuplar kitap özeti:
Vicent Van Gogh, Paris'te bir galeri yöneticisi olan kardeşi Theo'yla dertleştiği mektuplarında, renk tutkusuyla dolu bir ressamın yaşam savaşına ve yaratıcılık uğruna gösterdiği özverilere tanık oluruz. Van Gogh'un, başta Gauguin olmak üzere, çağdaşı ressamlarla yakın ilişkilerine de ışık tutan Theo'ya Mektuplar, hayatı boyunca şiddetli ruhsal sarsıntılarla boğuşmuş sanatçının daha yumuşak ve coşkulu yönünü ortaya çıkarıyor.
Leylim Leylim - Ahmed Arif
Leylim Leylim kitap özeti:
Ahmed Arif'in Leylâ Erbil'e gönderdiği mektuplardan oluşan bu kitap, edebiyat tarihçilerimize kuşkusuz önemli bilgiler sunmayı vadediyor. Yazıldıkları dönemin entelektüel ve yayın ortamını, Ahmed Arif'in sürgün günlerini, yaşadığı baskıyı, içsel dünyasını ve en çok da aşkını tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. "Sabah gözlerimi sana açarım. Akşam, uykularımı senden alırım. Nereye, ne yana dönsem karşımda mutluluğun o harikulade başdönmesini bulurum. Böyleyken gene de şükretmem halime, hergelelik, açgözlülük eder, seni üzerim. Aklıma gelmezki seni usandırır, sana gına getiririm. Sana dert, sana ağırlık sana sıkıntı olurum. Nemsin be? Sevgili, dost, yâr, arkadaş... hepsi. En çok da en ilk de Leylâsın bana. Bir umudum, dünya gözüm, dikili ağacımsın. Uçan kuşum, akan suyumsun. Seni anlatabilmek seni. Ben cehennem çarklarından kurtuldum. Üşüyorum kapama gözlerini..."
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…