Arama

  • Anasayfa
  • Galeri
  • Edebiyat
  • Mim Kemal Öke’nin ‘Kutsal Topraklarda Casuslar Savaşı’ eserinden alıntılar

Mim Kemal Öke’nin ‘Kutsal Topraklarda Casuslar Savaşı’ eserinden alıntılar

Mim Kemal Öke ve kalemdaşların ele aldığı 'Kutsal Topraklarda Casuslar Savaşı', Osmanlı İmparatorluğu'nun son zamanlarında hükmettiği toprakları elinden almak ve bu cihan devletine son vermek için, sömürge devletlerinin ve bunların Osmanlı içerisindeki işbirlikçilerinin devlet içerisinde yürütmüş oldukları operasyonları ele alan, dikkatle okunması ve üzerine düşünülmesi gereken önemli bir özelliğe sahip. Başta İngiltere olmak üzere yabancı ülkelerin casuslarının, bu koca çınarı içten içe nasıl çürüttüklerini gün yüzüne çıkaran bu nadide eser, tarih şuurunun tazelenmesinde de önemli bir yer tutmakta...

"1917 sonlarında İngiltere ve müttefikleri, biraz da Amerika'nın baskısıyla Türklere ayrı bir barış yapıp, Osmanlı'yı savaş dışı bırakmayı düşüneceklerdi.

Devreye giren Savaş tüccarı Zaharof olacaktır. Kont Leon Ostrorog, İslam hukuku otoritesi bir Fransız olarak da, bu çabalara omuz verecektir.

Arabulucu heyet, 1917 Temmuz'unda Enver Paşa ile İsviçre'de buluşur. Bu konuşmada Enver'e 2 milyon dolar teklif edilecektir.

Başkumandan vekili bu pazarlığı reddeder. Zaten, Osmanlı ile ayrı barış yapılmasını engellemek isteyenler vardır: Siyonistler."

Mim Kemal Öke

2022 yılında mutlaka okumanız gereken 10 kitap

"Paris Barış Görüşmeleri'nde "dostu" Faysal'a Siyonizmi kabullendirmeye çalışan Lawrence, İngiliz sömürge düzeni Ortadoğu'da oturduktan sonra T. E.Shaw takma adıyla önce tank, sonra hava kuvvetlerine girer. 1935'te emekli olduktan sonra kendi kullandığı esrarengiz bir motosiklet kazasında ölür."

Mim Kemal Öke

Said Halim Paşa ve klasik eseri: Buhranlarımız

"Ortadoğu'nun Osmanlı'dan koparılması, bir yüzyıllık istihbarat faaliyetinin neticesi olmuştur. Arapları tahrik etmekle başlayan süreç, Siyonist casusların gayretleriyle tamamlanacaktı. Filistin'deki Siyonist casusluk faaliyetleri hakkında bir İngiliz Dışişleri yetkilisi, "Onlar için ne yapsak, hizmetlerinin karşılığını ödeyemeyiz" diyecektir.

İngilizler bu şükranlarını Balfour Deklerasyonu ile ödeyeceklerdi. 31 Ekim 1917'deki bir kabine toplantısının sonunda Sykes elinde bir evrakla çıkacak ve kapıda bekleşen Siyonistlere;

"Dr. Weizman, bir oğlunuz oldu!" diyecektir."

Mim Kemal Öke

Osmanlı'nın ilk baskı eserleri

"İngiltere, Siyonistlere bir Yahudi Yurdu taahhüt ediyordu. Balfour Bildirisi, İsrail'in tapusudur. Mimarları, o gün dahi, bu taahhüdün bir devlete tekabül ettiğini gayet iyi biliyorlardı."

Mim Kemal Öke

Ahmet Kabaklı'nın Kültür Emperyalizmi eserinden dikkat çeken cümleler

  • 10
  • 20

"Savaşın başlangıcında Viyana'da, yüksek din ve hanedana yakın çevrelerden münasip vesilelerle yararlanarak ve savaştan galip çıkıldıktan sonra Fransa'nın yerine Yakın-Doğudaki katoliklerin hamiliğini üzerine almak için planlar yapılmıştı...

Savaşın başlangıcında Babıali tarafından kapitülasyonların tek taraflı bir kararname ile kaldırılmasıyla Fransa'nın dini hamiliği kendiliğinden ortadan kalkmış oluyordu. Türkiye'nin savaştan sonra da yabancıların hamiliğine tekrar müsaade etmesi mümkün değildi."

Mim Kemal Öke

Necmettin Erbakan'ın "Davam" kitabından alıntılar

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN