Saçlarını topuz yap kollarını kavuştur geç karşıma
Otur, bilmiyorum ne diyeceğimi ama böyle iyi
Dinle beni, uzun uzun söyleşelim
Söyleyecek sözü olan insanlar gibi
Eski insanlar, en eskileri
Birinin suyu temiz
Diğerinin iyi ekmeği
Hakan Arslanbenzer, şairliği, eleştirmenliği ve dergiciliğiyle hem kuşağının hem günümüzün önemli edebiyatçılarından biridir. Şairin çeyrek asırlık şiir serüveninin özeti, Muhit Kitap'ın seçme şiirler serisinden çıktı: Pergelin Muhteşem Dönüşü.
İbrahim Tenekeci'nin ön sözüyle başlayan kitapta on sekiz şiir yer alıyor. Bunlar; Reis'in Kara Merhemi, 1978, Harcıalem Kasabalar, Şehidet'in Erken Günlerini Anarak, Pergelin Mükemmel Dönüşü, Adam Ölür, Kulak, Halkın Ölümü, Yetimlerin Ölümü, Hatay, Çok Üzgünüm, Ne Kötü Bir Dostluk, Kabul, Kuzu, Hakan Arslanbenzer, Mert Kal'ası Yalnızlık, Bugün Benim Doğum Günüm, Borçlu Babalar için Şiir.
İbrahim Tenekeci, Hakan Arslanbenzer'in şairlerini şöyle anlattı: "Şiir bir mizaç meselesidir. Arslanbenzer, epik şiirin ruhuna uygun olarak ilk günden bu zamana, çekimser kalmayan, hizaya gelmeyen ve girişken olan bir şair profili çizmektedir. Eleştiri yazılarını topladığı ilk kitabına Dünyaya Saldıran Şair adını vermesi bile mizacıyla ilgilidir."
Hakan Arslanbenzer kimdir?
Hakan Arslanbenzer, 1971 Kars doğumludur. İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olan Arslanbenzer, sosyoloji alanındaki lisansüstü çalışmalarına devam ediyor.
1993 yılından itibaren çevirmen, editör, metin yazarı olarak çeşitli iş yerlerinde çalıştı.
Şiire 21 yaşında başlayan Hakan Arslanbenzer'in yayınlanmış ilk şiiri 1994'te Dergah dergisinde çıkan "Kan Kardeş"tir. Şiirin yanı sıra 1996-97'de Şehrengiz, 1999-2005 yılları arasında Atlılar, 2002 yılında Huruç, 2005-2019 yılları arasında Fayrap dergilerinin yönetiminde bulundu.
1996 yılından itibaren neo-eptik şiir görüşünü savundu, teorisini kurdu ve yayın alanında tebarüz etmesini sağladı.
2006-2011 yılları arasında Türk Şiiri başlıklı şiir yıllığını 5 cilt çıkardı.
Şiir kitapları: Reisin Kara Merhemi, Şehidet'in Erken Günlerini Anarak, Namus ve Başka Şiirler'', Çok Üzgünüm, Vatan Somuttur.
Eleştiri- Deneme: Dünyaya Saldıran Şair, Türkiye'de Küresel İktidar Solda Mı?, Neo-Epik Şiir, Türk Edebiyatının Üç Sütunu, Bir Kucak Sadece, Eskimeyen Kitaplar.