Arama

Nuri Pakdil'in kaleminden 20 alıntı ile Bağlanma

Kudüs aşığı, 'Yedi Güzel Adam'ın ağabeyi, edebiyatımızın aydın şairi Nuri Pakdil, yazdığı eserlerle okuyucularının ufkunu açtı. Kaleme aldığı eserinin konusunu, peygamber eksenli bir dostluk çizgisi ve bağlanma üzerine kurdu. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan eylem ve dostluk kuramamaya dikkat çekti. "Bağlanma insanlığa girmek demektir" diyen Nuri Pakdil'in Bağlanma kitabından 20 alıntıyı sizler için derledik.

Hep birlikte oluşumuzda bir 'tutanak' tutulduğunu, yeryüzünün yeni bir yorumunun yapıldığını anlar gibi oluyordum: 'Kavga' derdi, 'daha iyi büyür gecede' derdi, 'Gece derin. Gece büyük. Doğum olur gecelerde.'

Nuri Pakdil'in her kütüphanede olması gereken 15 eseri

Yargılıyız acı çekmeye. Acının her şeye egemen olduğu bir çağda yaşıyoruz: En çok insan öldürülen bir çağ çünkü bu.

İnsan, iç dünyasını bakımlı tuttuğu oranda algılayabiliyor yaratılışındaki bilgeliği. Bu noktada belirebiliyor insanın sanatçı yanı, gizli yanı. Çok karmaşık bir yapı insanoğlu. Konumuz sürekli insan olunca, 'bir gizli yanımız' devinimleşiyor kendiliğinden.

Nuri Pakdil için Kudüs'ün önemi

Bütün anlamlar insanda birikmiştir: Başlangıçta, insan yüklendi sorumluluğu. Büyüklüğü sorumluluğu yüklenişinden geliyor insanın: Yoksa etimizin kemiğimizin ne değeri var?

İnsan, büyük bir yargı gününe doğru adım adım yaklaştığını duyumsasa düğüm çözülecek: İnsan eninde sonunda bir gün nasıl olsa yargılanacağını bir anlasa kuşkusuz, en gerekli olanı, önemlisi, insanın kendini yargılamaya başlamasıdır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN