Arama

Popüler kitap listelerinde pek görmediğimiz kitaplar

Edebiyat dünyası gizli bir hazine. Bu hazinenin bazı parçaları dipte köşede kalabiliyor. İşte bu yüzden edebiyatın bu saklı güzelliklerini siz Fikriyat okurları için derledik.

  • 16
  • 18
EDUARDO GALEANO- TEPETAKLAK
EDUARDO GALEANO- TEPETAKLAK

Eduardo Galeano insan onurunun, erdemliliğin, adalet duygusunun ve toplumsal belleğin yağma, talan, çıkar ilişkileri ve emperyal politikalarla alaşağı edildiği günümüzün "tepetaklak" dünyasında ayakta durmamız için kılavuzluk etmeyi sürdürüyor.

Yeni dünyayı saran belleksizleşme sendromuna keskin kalemiyle savaş açan Galeano, Meksikalı gravür ustası José Guadalupe Posada'nın kışkırtıcı tasvirleriyle zenginleşen Tepetaklak – Tersine Dünya Okulu'nda adaletsizliğin, ırkçılığın ve cinsiyetçiliğin temel ilkelerini; dünyamızı tahrip edenlerin dokunulmazlık kalkanını; iletişimsizliğin ve tüketimin yayılma stratejilerini; suçlu yaratma ve kitleleri köleleştirme sanatını yine benzersiz üslubuyla ele alıyor. Okurunu ise çığırından çıkmış dünyayı eski haline döndürebilme umuduyla keyifli bir suça, unutturulmaya çalışılan tarihsel olayları ifşaya ortak ediyor.

D&R'dan satın almak için tıklayın...

  • 17
  • 18
CEMAL ŞAKAR-SESSİZ HARFLER
CEMAL ŞAKAR-SESSİZ HARFLER

Sessiz Harfler, Harf İnkılabının, diğer bir deyişle bir gecede sessizleşen harflerin hikâyesi.

Yirmi dört değerli yazarın kaleminden okurlarına sunulan bu hikâyeler belki de bize neyi kaybettiğimizi hatırlama fırsatı verecek. Cemal Şakar'ın seçkisiyle yayına hazırlanan kitapta öyküleriyle yer alan yazarlar;

Necati Mert, Hasan Aycın, Yunus Develi, Yıldız Ramazanoğlu, Hasibe Çerko, Cihan Aktaş, Sadık Yalsızuçanlar, Kamil Yeşil, Sibel Eraslan, Nehir Aydın Gökduman, Recep Şükrü Güngör, Nermin Tenekeci, Selvigül Kandoğmuş Şahin, Mihriban İnan Karatepe, Suavi Kemal Yazgıç, Ahmet Örs, Mukadder Gemici, Hümeyra Şahin, Güray Süngü, Akif Hasan Kaya, Naime Erkovan, Aykut Ertuğrul, Aliye Akan, Güzide Ertürk.

"Bu kitap sadece; bir dönem ecdadımızın Osmanlıca okuyup yazdıklarını 'tatlı bir hatıra' olarak gelecek nesillere aktarmak için yapılmadı. Duvarın öte yakasında nelerin kaldığını, hangi acıların, sevinçlerin nasıl bir sessizliğe gömüldüğünü; edebiyatın o diriltici, umut aşılayıcı diliyle yoklamak, sorgulamak, hatırlamak ve hatırlatmak öncelikliydi bizim için. Çünkü sessizlik, nisyan, terk ediliş ancak sanat marifetiyle 'dil'lendirilebilir. Başta tarih olmak üzere, bilimler elde kalanlar üzerinde çalışırken, sanat/edebiyat belki de daha çok, ele gelmeyenleri ifade edebilmenin peşindedir.

Gittikçe sessizleşen bu dünyayı yeniden seslendirmek için, arkadaşlar altı ay boyunca ciddi bir emek sarf ettiler. 'Belirlenmiş bir konuda' yazmanın zorluğunu bilirim. Bu zorluğu göğüsleyip projemize destek veren arkadaşlara müteşekkirim; yüreklerine, kalemlerine sağlık.

Birlikte okumanın, birlikte düşünmenin, birlikte yazmanın bereketine her zaman inandım. Bu sırat başkaca nasıl geçilebilir ki?"

D&R'dan satın almak için tıklayın...

  • 18
  • 18
NAİME ERKOVAN-ASILSIZ HİKÂYELER
NAİME ERKOVAN-ASILSIZ HİKÂYELER

Naime Erkovan'ın prospektüslü bir kitabı bu ilaç niyetine okunabilecek. Yirmi bir öykünün her biri ayrı bir öykü tekniği ve diliyle yazıldı. Bu özelliğiyle yalnız öykü tutkunlarının değil, öykü yolculuğunu göze alanların da elinden tutuyor "Asılsız Hikâyeler."

D&R'dan satın almak için tıklayın...

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN