Arama

Sezai Karakoç Sözleri Ve Şiirleri

Edebi ve düşünce hayatını diriliş nesli olarak tanımladığı gençliğin yetişmesine adayan Sezai Karakoç, ömrünü, insanımızın şuur kazanması ve özbenliğine dönmesi için adadı. Fikir ve şiirleriyle çağımıza damga vuran, yaşamı boyunca ümmetin meselelerine odaklanan Türk edebiyatının dönüm noktalarından şair, yazar, fikir adamı Sezai Karakoç, 88 yaşında Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Mekanı cennet, makam-ı ali olsun. İslam ümmetinin başı sağ olsun.

  • 6
  • 21
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.57
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.57

Nefs, insanın enfüsî düşmanı. İçten vuran düşman. Ve insanın bütün öbür düşmanlarıyla el birliği eden düşman. Onsuz hiçbir düşman insana gerçek bir zarar ulaştıramaz. (Sf. 57)

◾ Karakoç, 1950'li yıllarda Büyük Doğu'nun sanat edebiyat sayfalarını yönetti, 1955'te de üniversitenin maliye bölümünden mezun oldu.

Sezai Karakoç'un en çok sevilen 20 şiiri

  • 7
  • 21
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.108
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.108

Bu dünyanın içinde bir selâmla birden öteki dünyaya, âdeta Cennete gidiyorsunuz ve yine bir selâmla geri dönüyorsunuz. İnsana bu nimeti bağışlayan gök armağanı namazdır. (Sf. 108)

◾ Maliye Bakanlığında Hazine Genel Müdürlüğü Dış Tediyeler Muvazenesi bölümünde 1955'te çalışmaya başlayan edebiyatçı, girdiği sınavı kazanarak 11 Ocak 1956'da maliye müfettiş yardımcısı oldu.

◾ Edebiyatçı Karakoç, 1959'da gelirler kontrolörü olarak İstanbul'a atandı, görevi gereği yurdun birçok yerini görme imkanı buldu.

Sezai Karakoç'un Çağ ve İlham kitabından alıntılar

  • 8
  • 21
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.140
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.140

Kur'an tek başına âhireti dünyaya en kesin bir aydınlıkla ilân ve ispat eden bir belge, bir mucizedir. (Sf. 140)

◾ Şair Sezai Karakoç, 1960-1961'de Ankara ve Ağrı'da askerlik görevini tamamladı.

Sezai Karakoç'un Ruhun Dirilişi kitabından alıntılar

  • 9
  • 21
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.171
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.171

Dünya insanın tarlasıdır. Ona tapmaz, onu değerlendirir. (Sf. 171)

◾ İlk eserleri 1950'li yıllarda Büyük Doğu'da yayımlanan Karakoç, 16 Aralık 1963'ten itibaren değişik aralıklarla Yeni İstanbul gazetesinde, "Karakoç" imzasıyla günlük yazılar kaleme aldı.

İslami geleneğin en gür sesi; Sezai Karakoç

  • 10
  • 21
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.40
Sezai Karakoç Ruhun Dirilişi sf.40

Su ortaya çıkınca serap kalmaz. Henüz gerçek inancın ışığıyla bakmayan insanların perspektifi, zan ve vehim perspektifidir. (Sf. 40)

◾ Sezai Karakoç, Türk edebiyatının en sevilen şiirlerinden biri haline gelen "Mona Rosa" şiiriyle okuyucunun kalbinde taht kurdu.

Sezai Karakoç'un kaleminden 'Diriliş Neslinin Amentüsü'

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN