Arama

Sezai Karakoç'un kaleminden 20 alıntı ile oruç

Bir yazar düşünün, bir mütefekkir ömrünü diriliş mücadelesine adayan. Edebiyat ile insanlığın en diri ve güçlü seslerinden biri olan. Sezai Karakoç, Türk edebiyatı ve düşüncesinin gerçek bir dönüm noktası oldu. Karakoç'a göre Ramazan, "Oruç geldi, ondan bize ölümsüz bir şeyler katılacak demektir." İşte, Sezai Karakoç'un kaleminden 20 alıntı ile oruç...

  • 21
  • 21
SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?
SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?

Çocukluğu Ergani, Maden ve Dicle ilçelerinde geçen ve 1938 yılında Ergani'de 3 ay ilkokul öncesi ihtiyat sınıfına devam eden Sezai Karakoç, ilkokulu 1944'de Ergani'de bitirdi. Daha sonra Maraş Orta Okulu'na parasız yatılı olarak kayıt oldu. 1947'de burayı bitirerek Gaziantep'te yine parasız yatılı lise öğrenimine başladı. Gaziantep Lisesi'nden 1950'de mezun edildi. Felsefe okumak istediği için İstanbul'a gitti.
Sezai Karakoç'un şiirlerinde kullandığı kelimeler
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanarak başladığı yüksek öğrenimini 1955'te fakültenin mali şubesinden mezuniyetle tamamladı. Mecburi hizmet sebebiyle Maliye Bakanlığı'nda Hazine Genel Müdürlüğü Dış Tediyeler Muvazenesi Bölümü'ne atandı.
Sezai Karakoç Necip Fazıl'la nasıl tanıştı?
Daha sonra Maliye müfettişliği sınavına girer ve kazanarak ve 11 Ocak 1956'da müfettiş yardımcılığı görevine başladı. 1959 yılında İstanbul'da Gelirler Kontrolörüdür. Bir ara Ankara'ya çağrılıp Yeğenbey Vergi Dairesi'nde görevlendirilirse de kısa bir müddet sonra yine İstanbul'daki görevine döndü. Görevi icabı Anadolu'yu çok gezdi ve birçok il, ilçeyi inceleme, tanıma fırsatı buldu. 1960 - 1961 yıllarında yedek subay olarak yaptığı askerlik görevinden sonra İstanbul'daki görevine kaldığı yerden devam etti. 1973'ten bu yana da hiçbir resmi görev almadı.
İstanbul'da Diriliş Yayınları ve Diriliş dergisini kurdu.

İslam'ın Dirilişi kitabını incelemek ve satın almak için tıklayın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN