Arama

Sezai Karakoç'un Ruhun Dirilişi kitabından alıntılar

İslami geleneğin son dönemdeki en gür sesi Sezai Karakoç, bu temel kitabını, dirilişin kaynağı, çıkış yeri ve aynı zamanda evi olan ruhun, yeniden inşası ve arınması için kaleme aldı. İkinci Yeni şiirinin uç beyi, yeni mistik şiirin kıyas kabul etmez şairi Karakoç'un önemli tespitlerinin yer aldığı ve insanlığa ışık tutacak değerdeki yazılarının bulunduğu "Ruhun Dirilişi" isimli kitabından alıntılar derledik.

"İnsan, Allah'a inancını yenilemeli, tazelemelidir. Bir alışkanlık gibi değil. Bir töre gibi bile değil. Bir mirastır bu ama bir miras gibi de değil. Sanki ilk ve son insan kendisiymiş gibi, Allah'a inancını tazelemelidir insan. "

  • 4
  • 22
Ruhun Dirilişi kitabı
Ruhun Dirilişi kitabı

Kitapta yer alan Ruhun Dirilişi, Dağ Çağrısı ve Hz. Yusuf'un Düşü adlı yazılar, 1969 yılında Mağara ve Işık adı altında kitap olarak yayımlandı, diğer yazılar ise 1960 ve 1970 yıllarında Diriliş Dergisi'nde çıktıktan sonra, Ölümden Sonra Kalkış, Allah'a İnanma ve İnsanlık adlarıyla kitaplaşmıştır.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın

"Su ortaya çıkınca serap kalmaz. Henüz gerçek inancın ışığıyla bakmayan insanların perspektifi, zan ve vehim perspektifidir. "

Sezai Karakoç Necip Fazıl'la nasıl tanıştı?

"Ermişler, Allah'tan başka varlık görmemişler, kendi varlıklarını da O'nun varlığıyla var bilmişlerdir. Her Müslüman, Allah inancından kopmadıkça asgari anlamda da olsa bir ermiştir."

Sezai Karakoç'un şiirlerinde kullandığı kelimeler

"İnsan, bilerek bilmeyerek hep tapınma içindedir, tapınmadadır. Her kımıldanışı, ileri ve geri gidişi, günün aydınlığında veya gecenin karanlığında, tek veya toplu, gizli veya açık, her kıvranışı tapınmaya doğru veya tapınma eksikliğindendir. "

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN