Umberto Eco'yu neden okumalıyız?
Şüphesiz her okurun bir yazarı çok sevmek için son derece haklı ve bir o kadar da özgün gerekçeleri vardır. Fikriyat bu bilinçle yola çıkarak okurlarının edebiyatın öne çıkan yazarlarını neden sevdiklerine ilişkin bir tartışma başlattı. Öyleyse soruyoruz: yeri geldiğinde engin bilgi birikimiyle karanlık Orta Çağ'ı anlatan, yeri geldiğinde de göstergebilim uzmanı olarak dünyadaki en küçük ayrıntının ne kadar önemli olduğunu gösteren Umberto Eco'yu niçin okuyorsunuz?
Giriş Tarihi: 09.04.2019
08:54
Güncelleme Tarihi: 09.04.2019
09:27
Antik Yakındoğu'yu neden okumalıyız?
Günümüzde Akdeniz'den Yakındoğu'ya, antikçağla ilgili bilgilerin mekânsal ve kronolojik ufku olağanüstü şekilde genişlemiştir; dahası, belli uygarlıklarla sınırlı oldukları sanılan olguların, belirsizliğe yer vermeyecek bir şekilde birbiriyle daha bağlantılı olduğu anlaşılmaya başlanmıştır.
Dolayısıyla Yakındoğu'nun tarihini antikçağın diğer "tarih"leriyle bütünleştirmenin başlıca yollarından biri, kültürel ufkun kapsamını antropolojik olarak, kültürler arası ilişkiler anlamında genişletmektir; ancak bunu yapmanın başka bir yolu daha vardır, o da bölgesel özellikleri yapısal ve paradigmatik açıdan incelemektir. İşte elinizdeki kitabın amacı tam da bu olduğu için okumalısınız.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
"İnsan gereğinden çok konuşarak da, gereğinden çok susarak da günah işleyebilir."
Güzelliğin Tarihi'ni neden okumalıyız?
Güzellik nedir? Sanat, zevk, moda nedir? Güzellik mantık çerçevesinde değerlendirilebilir mi? Güzellik üzerine nesnel saptamalarda bulunulabilir mi? İşte bu soruların cevabını, büyük keşif gezisi ile keşfetmeniz için bu kitabı okumalısınız.
Batı kültürünün başyapıtlarını en ince ayrıntısına kadar inceliyor. Güzelliğin farklı yönlerinin kusursuz tanımlamalarını yapıyor; Eski Yunan'dan günümüze doğru çıktığı zaman yolculuğunda okurunu da peşinden sürüklüyor. "Güzellik nedir?" gibi güç bir soruyu cevaplamaya çalışan sanatçılara ve düşünürlere kitabında yer vererek anlatılanları zenginleştiriyor. Güzelliğin Tarihi, bugüne değin kabul görmüş tüm fikirleri geliştirerek, güzelliğin tanımını tekrar tekrar yeniden yapıyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
''Yazmaya başlayın… Bırakın kalem sizin yerinize düşünsün.''
Beş Ahlak Yazısı'nı neden okumalıyız?
Umberto Eco'nun, ahlaksal hesaplaşma niteliği taşıyan beş yazısını "Beş Ahlak Yazısı" adı altında tek bir eserde topladığı için bu kitabı okumalısınız. Kitabın ilk yazısı, "Savaşı Düşünmek", Körfez Savaşı'ndan yola çıkarak, geleneksel savaşlarla modern savaşların bir karşılaştırılması ve modern savaşı anlama çabasıdır. "Ebedi Faşizm", Mussolini İtalya'sında faşizmi yaşayan çocuk Eco'nun anılarından faşizmin "ebedi" niteliklerini çözümlemeye geçen yetişkin Eco'nun neredeyse değişmez faşist belirtileri ortaya koyuşudur.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…