Arama

Ünlü edebiyatçılarımızın hırsızlarla imtihanı

Edebiyat, satırlarda kendi arayışımıza düşmesek bile birçok nadide parçamızı bulabildiğimiz bir büyük umman… Onları meydana getirenler ise okuyucularından bir o kadar uzak, bir o kadar gizli saklı. Edebiyat tarihinin objektifliğinin yanında bu kahramanların insani yönlerini görmek, onların da başlarından geçen olaylara tanık olmak bizi daha da yakınlaştırmaz mıydı? İşte, sizleri edebiyat dünyasının arka sokaklarında, hırsızların mağduru olan isimlerle tanıştırıyoruz.

  • 20
  • 20

Şevket Rado'nun şiirin kendisine ait olduğunu ispatlayışının üzerinden birkaç gün geçtikten sonra Ziya Emirhanoğlu Milliyet 'e bir mektup göndermiş. 16 Mayıs 1970 tarihli Milliyet 'in beşinci sayfasında yer alan bu mektupta Emirhanoğlu, 1933 yılında "Kördüğüm"ün yayımlandığı Varlık dergisinden haberi olmadığını belirtmekte ve şunları yazmaktadır:

"Sayın Şevket Rado'yu gerek yazılarından ve gerekse radyo konuşmalarından tanır ve çok hürmet ederim. İki insanın aynı duyuşları dile getirmesi ne derece mümkündür, bunu bilemiyorum. Ama samimiyetle ve açık olarak söylüyorum ki, bu şiiri hiçbir zaman bu bahsolunan dergiden almış değilim. Hayatımın en karamsar olduğu anda bu şiiri yazdım."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN