Arama

Ünlü yazarların kaleminden bayram

Müminler için mukaddes bir zaman olan bayramlar, muhasebe yapmamızın yanında rahmani bir havayı solumamıza imkan veren iklimdir. Bu kutlu vakitlerin değerini en güzel yansıtanlar ise şair ve yazarlardır. Bayram imgesini eserlerinde, yazılarında, şiirlerinde kendilerince yorumlayan birbirinden değerli isimler bir bayram literatürünün oluşmasına da önemli katkılar sağlamışlardır. İşte, ünlü yazar ve şairlerin kaleminden bayram...

💠

"Üstadım" dedim, "Bayrama ne alayım?" Dedi: "Birkaç piri fâniden gönül, birkaç çocuktan gülücük, alabilirsen birkaç fakirden de duâ al."

Cahit Zarifoğlu

◼ Kaleminden çıkan cümlelerin naifliği ile tanınan Cahit Zarifoğlu bu kısa hikayesiyle; yaşlılar, çocuklar ve fakirler üzerinden bir bayram dünyası inşa eder.

CAHİT ZARİFOĞLU'NDAN 100 ALINTI

💠

"İslam, bayrama da kendi ruhunu sindirmiştir. Bayram, gerçek bayram, ruhun bayramıdır, tenin değil."

Sezai Karakoç

◼ Eserlerinde İslami anlayışlı ve düşünceyi öne çıkaran Karakoç, bayramı İslam'ın ruhu olarak görür. Bayram imgesinin ruh ile birleştiren şair, onu ten yani geçici olandan uzaklaştırır.

SEZAİ KARAKOÇ'UN GÖNÜLLERE TAHT KURAN CÜMLELERİ

  • 10
  • 10

💠

"Takvim "Bayram" dedi, silindi yazı
Adam "öyle" dedi, bağrında sızı…"

Abdurrahim Karakoç

◼ Türk edebiyatının son büyük ozanlarından olan Abdurrahim Karakoç, bayram imgesini merkeze aldığı şiirinde bayramın toplumsal yönünü merkezde tutar.

ABDURRAHİM KARAKOÇ'UN HAFIZALARA KAZINAN 10 ŞİİRİ

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN