Yazarların bilinmeyen yönleri
Büyük yazarlar, sıra dışı yaşam sürerler. Yaşadığı çağı hatta kendinden sonraki çağları etkileyip değiştiren bu yazarların hayatları ise her zaman merak uyandırır. Acaba bu usta kalemlerin ne gibi ilginç alışkanlıkları bulunur? İşte Türk ve Dünya edebiyatının usta kalemlerinin hayatlarındaki ayrıntılar…
Giriş Tarihi: 10.10.2018
17:02
Güncelleme Tarihi: 21.05.2023
11:42
Ünlü 'Alice Harikalar Diyarında'nın yazarı Lewis Carroll aslında bir matematik dehasıydı. Kelime üretmekte üstüne yoktu. Halen İngilizcede onun uydurduğu onlarca kelime kullanılır. Kütüphanelerde kitapların daha kolay bulunabilmesi için kitap adını cildin sırtına yazma fikrini kendisini hayata geçirdi. Scrabble kelime oyununun ilk örneğini yaptı. En sevdiği ulaşım aracı ise kendi icat ettiği üç tekerlekli bisikletti
Shakespeare yazdıklarından kazandığından daha fazla geliri tefecilik yaparak kazanıyordu. Shakespeare, kıtlık döneminde tahıl ticareti ve tefecilik yaparak, vergi kaçırarak geçimini sağlayan bir tüccardı.
Tolstoy'un 13 çocuğu vardı. 48 yıllık evliliğinin ardından karısına "Benim yaşımdaki insanların sıkça yaptıkları bir şeyi yapıyorum. Son günlerimi tek başıma ve sükûnet içinde geçirebilmek için dünyadan vazgeçiyorum," yazan bir not bırakarak evini terk ettiğinde 82 yaşındaydı. Birkaç gün sonra bir tren istasyonunda donarak öldü.
Yazarın aykırı annesi büyük kızı Marceline'e eşlik edecek bir kız çocuğu öyle çok istiyordu ki Ernest Hemingway'e çocukluğunda kız giysileri giydirdi. Saçını kız saçına benzeyecek şekilde kestirerek komşularına kızı olarak tanıttı.
Hemingway her gün özellikle de sabah saatlerinde 500 kelime yazardı.
Sefiller'in yazarı Victor Hugo'nun dış görünüşüne çok önem verirdi. Yaşlanmanın etkilerini azaltmak için her sabah soğuk su dolu bir küvete girerdi. Sesi güzel çıksın diye çiğ yumurta içer, her gün berbere gidip saçını düzelttirir aynada kendini izlerdi.