Arama

YÖKDİL’den yüksek puan almanın ipuçları 🖍📙

YÖKDİL'in 2020 yılındaki ilk sınav tarihi 1 Mart 2020 olarak açıklandı. Sınava girecek pek çok öğrencinin kafasında ise YÖKDİL konusunda hala soru işaretleri bulunuyor. Peki, YÖKDİL'in YDS'den farkı nedir? YÖKDİL öğrenciler ve uzmanlar açısından YDS'ye göre neden daha avantajlı görülüyor? YÖKDİL soru tipleri ve YDS soru tipleri arasındaki farklar neler? YÖKDİL ve YDS sınavlarına nasıl çalışılır? YÖKDİL ve YDS'den yüksek puan almanın ipuçları nelerdir? YÖKDİL hakkında merak edilenleri derledik.

  • 24
  • 30
SINAV ÖNCESİNDE VE SONRASINDA ZAMANINIZI İYİ YÖNETİN
SINAV ÖNCESİNDE VE SONRASINDA ZAMANINIZI İYİ YÖNETİN

Bu tür sınavlarda bilgi dışında istediğiniz puanı alabilmenizi sağlayacak bir diğer etken de zamanınızı iyi yönetmek. 180 dakika süren bu sınavda 80 soru yer alıyor ve farklı tiplerde sorular çözmeniz isteniyor. Bu nedenle öncelikli olarak hangi soru tipinden kaç soru geleceğini sınav öncesinde iyice araştırmalısınız.

  • 25
  • 30
DENEME SINAVLARINI KRONOMETRE İLE ÇÖZÜN
DENEME SINAVLARINI KRONOMETRE İLE ÇÖZÜN

Çözmeniz gereken 80 soru ile 180 dakikayı dengelemek zorundasınız. Sınav öncesi çözeceğiniz deneme sınavlarında kronometre kullanmak, sınav öncesi zaman yönetimi konusunda size oldukça büyük katkı sağlayacak.

  • 26
  • 30
‘HER SORUYA 2,25 DAKİKA’ DÜŞÜNCESİ NEDEN YANILGIDIR?
‘HER SORUYA 2,25 DAKİKA’ DÜŞÜNCESİ NEDEN YANILGIDIR?

Soru tiplerine göre farklı zaman dilimleri belirlemek ise zaman yönetimi konusunda önerebileceğimiz yöntemlerin en pratiği. Örneğin, paragraf soruları ile çeviri sorularını aynı sürede çözmeniz, zaman konusunda problem oluşturacaktır. Bu yüzden "her soruya 2,25 dakika" gibi bir yöntem izlemek büyük bir yanılgıdır. Çünkü nispeten daha kolay sorulardan arttırdığınız zamanla daha zor sorulara yoğunlaşabilirsiniz.

  • 27
  • 30
ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ‘SÜREKLİLİK’ NEDEN ÖNEMLİ?
ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ‘SÜREKLİLİK’ NEDEN ÖNEMLİ?

Yalnızca YDS ya da YÖKDİL değil, pek çok sınav ya da derse hazırlanmanın en önemli formüllerinden biri de çalışmalarınızda süreklilik konusuna önem vermeniz. Her gün yapacağınız bir çalışma ve sınav dönemine yakın günlerde her gün çözeceğiniz bir deneme sınavı ile algı hızınız artacak ve sınava daha kolay konsantre olacaksınız.

  • 28
  • 30
İNGİLİZCE ALTYAZILI BELGESELLER İZLEYEBİLİRSİNİZ
İNGİLİZCE ALTYAZILI BELGESELLER İZLEYEBİLİRSİNİZ

Sınava odaklı çalışmanın yanında kelime bilgisi ile beraber tüm dil becerilerinin geliştirilmesi ise bir başka önemli husus. YDS ve YÖKDİL sınavlarında adayların karşısına çıkan metinler akademik metinler oldukları için düzenli olarak İngilizce altyazılı belgeseller izlemek kavrama becerinizi geliştirecektir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN