Tarihi, 5 asır öncesine dayanan Ani Örenyeri
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "Dünya Kenti" olarak da adlandırılan Ani Örenyeri, hafta sonu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Kurulduğu günden bu yana 23 medeniyete ev sahipliği yapan, aynı zamanda Kafkaslardan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Ani, ziyaretçilerine bahar ayında adeta görsel şölen sundu.
Giriş Tarihi: 20.05.2018
17:09
Güncelleme Tarihi: 20.05.2018
17:17
Şehirde, 1001 yılında yapılan Ani Katedrali, Prens Dikran Honents tarafından yaptırılan Surp Kirkor Kilisesi, 1064'te Selçuklu Sultanı Alparslan'ın yaptırdığı Ebul Menucehr Camisi antik kentte yer alıyor.
Kurulduğu günden bu yana 23 medeniyete ev sahipliği yapan, aynı zamanda Kafkaslardan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Ani, ziyaretçilerine bahar ayında görsel şölen sunuyor.
Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, yaptığı açıklamada, Ani Örenyeri'nin Dünya Miras Listesine alınmasından sonra Kars bölgesinde turizm potansiyelinin arttığını söyledi.
Ani'nin bir dünya kenti olduğunu belirten Taş, "Ani, Kars bölgesi turizminin ana aktörüdür. Kars, Sarıkamış, Çıldır ve bölgenin tamamı, Ani Örenyeri'nin Dünya Miras Listesine alınması ve ardından Doğu Ekspresi treni organizasyonu ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir." dedi.
"ANİ TÜRKİYE VE DÜNYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ANTİK ŞEHİR"
Taş, Ani'nin Türkiye ve dünya için önemli bir antik şehir olduğuna dikkati çekerek, "Ani Kars'a çok şey katıyor, yerli ve yabancı turistler burayı ziyaret ettikten sonra Sarıkamış'a geliyor. Tarihi, turisttik yerleri geziyor, kayak merkezimizi ziyaret ediyor, esnafımızdan alışveriş yapıyor, lokantalarda yemek yiyor. Bu manada bölgenin turizmine, ekonomisine çok önemli katkısı oluyor. Biz turizmciler, otel işletmecileri bu turizm trendini daha üst seviyelere çekmemiz gerekir. Kars Ani'siz, Ani de Kars'sız olamaz." sözlerine yer verdi.