Arama

Türkiye'deki israfın son boyutu dehşete düşürüyor

Türkiye’deki israfın son boyutu dehşete düşürüyor

'MİSAFİR GELİR ENDİŞESİYLE...'

Otellerin açık büfelerinden tutun da sofralardaki ekmeğe kadar Türk halkının "misafir gelir" endişesiyle bile evde fazladan ekmek bulundurma anlayışına sahip bir toplum olduğunun altını çizen Tüfenkci, "Bu toplumumuzun misafirperverliğini gösteriyor ama öte yandan israfa da kapı aralıyor. Özellikle ekmeğin saklama koşullarına dikkat edilmeli, ihtiyacımız kadar alınmalı ki israfın önüne geçilsin. Aynı şekilde evlerimizde kullandığımız elektrik ve su konusunda da tasarruflu olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’deki israfın son boyutu dehşete düşürüyor

'KAYNAKLAR DAHA VERİMLİ DEĞERLENDİRİLMELİ'

Tüfenkci, ihtiyaç sahiplerini düşünüp ona göre hareket edilmesini isteyerek, Türkiye'de kıt olan kaynakların daha verimli değerlendirilmesi, çocuklara ve gençlere hayatın her alanında israftan kaçınmanın ve tasarruf yapmanın öğretilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye’deki israfın son boyutu dehşete düşürüyor

AKILLI TELEFON KULLANIMI YÜZDE 84'E ULAŞTI

Türkiye'de akıllı telefon kullanımının yüzde 84'e ulaştığına dikkat çekilen araştırmada, yüzde 14,7'lik kesimin standart cep telefonu sahibi olduğu, telefonu olmayan kesimin ise yüzde 1,5'te kaldığı ifade ediliyor.

Akıllı telefon sahiplerinin yüzde 7'sinin yılda bir, yüzde 17'sinin iki yılda bir akıllı telefonunu değiştirdiğinin belirtildiği araştırmada, ortalama akıllı telefon değişim süresinin ise 3,2 yılda bir olarak hesaplandığı vurgulandı.

Türkiye’deki israfın son boyutu dehşete düşürüyor

'TÜKETİM ÇILGINLIĞI VAR'

Araştırmadan da görüldüğü üzere akıllı telefon konusunda önlenemez bir tüketim çılgınlığının olduğuna işaret eden Tüfenkci, "İhtiyaçtan çok, artık modeli göz önüne alınıyor. Bu da beraberinde israfı getiriyor. Gelecek nesillerimiz için israftan uzak durmalı, sağlıklı büyümenin gereğini yerine getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki israfın son boyutu dehşete düşürüyor

OTOMOBİL SAHİPLERİNİN YÜZDE 10'U 2-3 YILDA BİR OTOMOBİL DEĞİŞTİRİYOR

Araştırmaya göre, Türkiye'nin yüzde 27'sinin otomobil sahibi olduğuna dikkat çekilerek, otomobil sahiplerinin yüzde 10'unun 2-3 yılda bir otomobilini değiştirdiği, ortalama değişim süresinin ise 6,2 yılda bir olarak görüldüğü ifade edildi.

Tasarruf yapma oranının ise yüzde 14'te kaldığına dikkat çekilen araştırmada, kamuoyunun yüzde 56'sı gelir yetersizliği nedeniyle yüzde 26'sının ise borçları olduğu için tasarruf yapamadığı bildirildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN