15 Temmuz'u anlamak için okunması gereken kitaplar
15 Temmuz darbe girişimine karşı tarihi bir direniş gösteren Türkiye'nin demokrasi zaferi, sayısız kitaba konu oldu. Resmi kurumlar, haberciler, tanıklar o anları farklı biçimlerde yazıya döktü. Üzerinden üç yıl geçen demokrasi zaferini daha iyi anlamak için; yaşanılanları sosyolojik, psikolojik ve siyasi boyutlarıyla ele alan kitapları listeledik.
Giriş Tarihi: 14.07.2019
18:25
Güncelleme Tarihi: 15.07.2019
16:36
Kestanepazarı’nın Sahte Mesihi, Zafer Şahin
Kestanepazarı'nın Sahte Mesihi, Zafer Şahin
"Kestanepazarı'ndan Pensilvanya'ya Fetullahçı Terör Örgütü" kitabıyla FETÖ'nün örgüt yapılanması, örgütün isimlendirilmesi ve FETÖ'nün diğer terör örgütleriyle olan bağlantıları gözler önüne seriliyor. İki bölüme ayrılan eser, örgütün ABD, Fransa ve Almanya'daki faaliyetlerini de mercek altına alıyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
Aldatma İmparatorluğu: Gülen'in ABD'deki Okul Şebekesi
Aldatma İmparatorluğu: Gülen'in ABD'deki Okul Şebekesi
FETÖ'nün dünyadaki faaliyetlerini Türkiye Cumhuriyeti adına araştıran bağımsız hukuk şirketi Amsterdam & Partners'ın Kıdemli Ortağı Robert Amsterdam'ın ilk kez Empire of Deceit: An Investigation of the Gülen Charter School Network" adıyla yayınlanan kitabı Türkçe'ye çevrildi. Turkuvaz Kitapçılık tarafından 664 sayfa olarak yayınlanan kitapta, Fethullah Gülen'in ABD'deki sözleşmeli okullarındaki usulsüzlükler objektif deliller ve görgü tanıklarının ifadeleriyle gün yüzüne çıkarılıyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
Kod Adı Bay Bay, Yahya Bostan
Kod Adı Bay Bay, Yahya Bostan
Türk kamuoyunun ilk olarak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra duyduğu ByLock yazışma programının istihbarat birimlerince ele geçirilme süreci kitaplaştırıldı. Kitap, iğneyle kuyu kazarak belgesel roman tarzında kaleme alındı. Türkiye'nin 15 yıllık terörle mücadelesine ve yakın siyasi tarihine de ışık tutuluyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
FETÖ Medya ve Darbe, Yusuf Özkır
FETÖ Medya ve Darbe
Medya ortamındaki manipülasyonların hızına yetişemediğimiz bir çağı tecrübe ediyoruz. Bilhassa sosyal medyanın yeni bir biçim olarak ortaya çıkmasına ve Gezi Parkı olaylarıyla 15 Temmuz darbe sürecindeki ve benzeri hareketlerdeki payına dair tartışmalar, bizi artık medyayı farklı bir kavrayışla ele almaya itiyor. Yusuf Özkır'ın FETÖ, Medya ve Darbe kitabı, farklı dönemlerde farklı gazetelerde yayınlanan ve odak noktasında FETÖ'nün yer aldığı değerlendirmelerden oluşuyor.
FETÖ, Medya ve Darbe, Türkiye'de 2010 sonrasında yaşanan aktüel olaylar ve tartışmalar eşliğinde, siyasi iktidarı devirmeye çalışan medyanın ve bileşenlerinin oluşturduğu dezenformasyonun ortalığı toza dumana boğduğu bir ortamda medyayı ve haberleri çeşitli veçheleriyle ele alan yeni bir kavrayış çabasının neticesi.
Yusuf Özkır'ın Fikriyat'ta yer alan tüm yazılarına buradan ulaşabilirsiniz.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
FETÖ’nün Anatomisi, Enes Bayraklı, Ufuk Ulutaş
FETÖ'nün Anatomisi, Enes Bayraklı, Ufuk Ulutaş
Bu çalışmada farklı alanlardan uzmanlar FETÖ'nün çeşitli alanlara yayılan faaliyetlerini, tarihini, örgütsel yapısını, ekonomik kaynaklarını, devlet kurumlarının içerisine sızarak kadrolaşmasını ve dini görünümlü bir hareketten silahlı terör örgütüne dönüşümünü analiz ediyor. FETÖ'nün Anatomisi Türkiye'nin son yıllarına damga vuran FETÖ'nün daha iyi anlaşılması noktasında önemli bir boşluğu dolduracak.
Enes Bayraklı'nın Fikriyat'ta yer alan tüm yazılarına buradan ulaşabilirsiniz.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.