15 Temmuz'u anlamak için okunması gereken kitaplar
15 Temmuz darbe girişimine karşı tarihi bir direniş gösteren Türkiye'nin demokrasi zaferi, sayısız kitaba konu oldu. Resmi kurumlar, haberciler, tanıklar o anları farklı biçimlerde yazıya döktü. Üzerinden üç yıl geçen demokrasi zaferini daha iyi anlamak için; yaşanılanları sosyolojik, psikolojik ve siyasi boyutlarıyla ele alan kitapları listeledik.
Giriş Tarihi: 14.07.2019
18:25
Güncelleme Tarihi: 15.07.2019
16:36
Demokrasi Nöbetleri - Toplumsal Algıda 15 Temmuz Darbe Girişimi
Demokrasi Nöbetleri - Toplumsal Algıda 15 Temmuz Darbe Girişimi: Nebi Miş, Serdar Gülener, İpek Coşkun, Hazal Duran, M. Erkut Ayvaz
Kitap, Türkiye'nin büyükşehirlerinden olan Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Trabzon, Adana, Van, Sakarya ve Eskişehir illerinde on iki meydanda 18 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında demokrasi nöbetlerine katılan 176 kişi ile gerçekleştirilen saha araştırmasının bulgularını içeriyor. Nöbetlere katılanlarla yapılan derinlemesine mülakatlar aracılığıyla toplumun darbe girişimine dair geliştirdiği bilincin kodları, darbe girişimine dair algıları üzerinden tespit edilmeye çalışılıyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
10 Soruda 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü
10 Soruda 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü
Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı tarafından İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan '10 Soruda 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü' i simli kitapla darbe girişiminde yaşanan gelişmeler ve terör örgütü FETÖ'nün gerçek yüzü anlatıldı. 42 sayfalık kitapta, "Darbeye giden süreç nasıl başladı?", "15 Temmuz gecesi ne yaşandı?", "Darbe girişimine kaç kişi katıldı, ne kadar askerî mühimmat kullanıldı?", "15 Temmuz darbe girişiminin arkasında kim var?", "FETÖ nasıl bir örgüttür?", "FETÖ'nün suçla ilgili aktiviteleri nelerdir?", "Türkiye demokrasisini kim kurtardı?", "Hükûmet darbe sonrası neden pek çok kişiyi görevden alıyor?", "Görevden almalar ve Olağanüstü Hâl hukuka aykırı mı?", "Hükûmet ABD'den Gülen'in iadesini talep etti mi?" soruları ayrıntılı bir şekilde cevaplandırıldı.
Kitabı incelemek için tıklayın.
Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri içeren kitap… Anadolu Ajansı'nın hazırladığı Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi'nde darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasındaki tepkiler yer alıyor. Tarihi bir belge niteliği taşıyan kitap, o gün saat saat neler yaşandığını aktarıyor.
Kitabı incelemek için tıklayın.
Kendi Dilinden FETÖ Örgütlü Bir Din İstismarı
Kendi Dilinden FETÖ Örgütlü Bir Din İstismarı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı Kendi Dilinden FETÖ Örgütlü Bir Din İstismarı oldukça önemli bir eser. FETÖ tüm alanlarda olduğu gibi İslam'a da büyük zararlar vermeye çalışan bir örgüttür. İnsanların dini duygularını ve değerlerini kullanarak bir terör örgütlenmesine giden hareketin bunu nasıl yaptığı, hangi argümanları kullandığı, dini terimlerin içini nasıl boşaltmaya çalıştığı bu kitabın içeriğini oluşturuyor.
Kitabı incelemek için tıklayın.
15 Temmuz Darbe Girişimi Uzun Gecenin Kısa Tarihi, Bekir Berat Özipek-Yasemin Abayhan
15 Temmuz Darbe Girişimi Uzun Gecenin Kısa Tarihi, Bekir Berat Özipek-Yasemin Abayhan
Bekir Berat Özipek ve Yasemin Abayhan'ın editörlüğünü yaptığı 15 Temmuz Darbe Girişimi Uzun Gecenin Kısa Tarihi, yerli ve yabancı akademisyenlerin 15 Temmuz'a dair yorumlarını içeriyor. arihimizin önemli kırılma anlarından biri olan 15 Temmuz'un siyasi tarihimize ve geleceğimize olası etkilerini de ele alan kitap, literatür açısından önemli bir çalışma.