Arama

Boykotun Serüveni: Neler Değişti?

Bugün 7 Ekim 2024… Katliamın üzerinden bir yıl geçmiş gibi görünse de aslında bu zulüm ve soykırım 1948'den beri devam ediyor. Bu da bize gösteriyor ki, boykot da yıllardır süregelen bir direniş biçimi olarak sürüyor. Bugün boykotun bu kadar bilinçli şekilde yapılması, onun uzun vadede etkili bir süreç olduğunun sonucudur.

  • 6
  • 10
Türkiye'de uzun yıllardır süregelen İsrail karşıtı duruş
Türkiye’de uzun yıllardır süregelen İsrail karşıtı duruş

📌Türkiye'de de uzun yıllardır süregelen İsrail karşıtı bir duruş ve boykot hareketi bulunuyor. 7 Ekim'den sonra Türkiye'deki bu boykotun, İsrail'in ekonomik ve siyasi durumuna olan etkileri önemli bir noktaya geldi. Yapılan anket sonuçlarından 46 bin İsrail şirketinin kapatıldığı duyuruldu. En yüksek pay inşaat sektöründeydi. Türkiye'de pek çok sivil toplum örgütü, dernek ve birey, İsrail ürünlerine karşı ciddi bir boykot kampanyası başlattı. İsrail menşeli ürünlere karşı yapılan boykotlar, İsrail'in Türkiye'deki pazar payını ciddi şekilde azalttı.

➡ Bu süreç, yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu da bize gösterdi. Böylece yerel üreticilerin ürünlerine olan talep artmış oldu. Bilinçli tüketim alışkanlıkları gelişti ve her birimiz alternatif yerli ürünleri tercih etmeye başladık. Yani biz üretebiliyormuşuz bunu anladık. Ben olayların her zaman olumsuz tarafının görülmesini doğru bulmuyorum. Geç de olsa bunu fark etmek, yapabiliyor, üretebiliyor olduğumuzu görmek ve olumlu geri dönüşlerle bu cesareti, azmi beslemek gerektiği düşüncesindeyim.

  • 7
  • 10
Politik alanda da boykotlar yürütüldü
Politik alanda da boykotlar yürütüldü

📌Politik alanda da boykotlar yürütüldü. Türkiye'nin öncülüğünde başlatılan insani yardım girişimleri politik boykotun önemli bir parçası… Medyanın gücünü ayrıca göz ardı etmemek gerekiyor. İsrail'e karşı yürütülen boykotların başarıya ulaşmasında medya büyük bir rol oynadı. Türkiye'deki basın kuruluşları ve sosyal medya platformları, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı insan hakları ihlallerini sık sık gündeme getirdi. Sosyal medyada başlatılan boykot kampanyaları, geniş kitlelere ulaşarak, halkın İsrail ürünlerini bilinçli bir şekilde reddetmesini sağladı, İsrail karşıtı duruşu pekiştirdi ve boykot hareketini güçlendirdi.

➡ Ben şu an burada oturuyor ve size kendimi dinletebiliyor ve ufak da olsa akıllarda bir şekilde yer edinebiliyorsam, bu medya eliyle oluyor. Benim şu an bu meselelerle ilgili ciddi bir vasfım var mı? Hayır, ben içerik üreticisiyim. Benim görevim, medya gibi kitleleri yönlendiren bir alandaysam doğru, ahlaki ve etik ilkelerle söylemlerimi dile getirmek. Bu sebeple medyayı lütfen bilinçli kullanın. Ve mesleğiniz ne olursa olsun Filistin hakkında konuşmayı bırakmayın. Hangi markaların, hangi ürünlerin İsrail'e destek sağladığını öğrenin ve bu konuda bir farkındalık oluşturun.

  • 8
  • 10
Bilinçli bir tüketici olmak
Bilinçli bir tüketici olmak

📌Bilinçli bir tüketici olmak, sadece ekonomik bir tercih değil, ahlaki bir duruştur. Bu bilinci çevremize yaymak da boykotun sürekliliğini sağlamada önemli bir adımdır. Şu an burada konuştuğum her dakikada Gazze'de, sadece bir kap yemek için sırada duran bir çocuk, ailesine 1 ekmek getirmek için eve geri dönen bir baba, bir yudum su için onlarca km giden ve dökmemek için olanca gücünü kullanan genç bir kızımız şehit oluyor. O yüzden Filistin için her ne yapıyorsanız, onu yapmaya devam edin.

  • 9
  • 10
Boykot bir tavırdır
Boykot bir tavırdır

◾ Boykot bir tavırdır.
◾ İslam'ın zulme karşı dik duruşunun bir yansımasıdır.
◾ Bizler Filistinli kardeşlerimizin acılarına ortak olmalıyız.
◾ Elimizden ne geliyorsa, küçük de olsa bir adım atmalıyız.
◾ Boykot, belki bir damla olabilir ama unutmayın ki denizler de damlalardan oluşur.
◾ Yeter ki bu kararlılığımızı ve bilincimizi kaybetmeyelim.
◾ Boykot ve ifşa politikasının güçlenmesi için sadece süreye ihtiyaç var.
◾ Bu sürede bize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor.
Biz süreçten mesulüz. Muvaffakiyet Allah'tan…

  • 10
  • 10
Boykotun Serüveni
Boykotun Serüveni

📌İbrahim Tenekeci'nin bir sözüyle meramımı bitireyim, diyor ki;

"Yahudilerin kıblesi paradır. Zayıf noktaları maddiyattır. Siyonist canileri destekleyen, sermayesi onlardan olan marka ve kurumların ürünlerini boykot etmeyi ısrarla sürdürmeliyiz. İnsanlık için, insanlığımız için."

Allah bizleri zalimlerin karşısında hakkı savunanlardan eylesin.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN