Arama

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi

2016 yılında yapımına başlanan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirildi. Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimariden esintiler taşıyan, 7 gün 24 saat hizmet verecek Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin, hem koleksiyon hem de hizmetleri açısından dünyanın sayılı kütüphaneleri arasına girmesi bekleniyor. İşte bugün açılışı yapılan kütüphane hakkında detaylar…

  • 18
  • 25
Kişisel kütüphanelerini millet kütüphanesine bağışlayan isimler
Kişisel kütüphanelerini millet kütüphanesine bağışlayan isimler

Kütüphanenin kitap bağışçıları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci-yazar Mehmed Şevket Eygi, edebiyat araştırmacısı ve tarihçi Prof. Dr. Abdülbaki Gölpınarlı, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, bestekar ve ud virtüözü Cinuçen Tanrıkorur, sanat tarihi araştırmacısı Mustafa Kamil Dürüst, şair ve yazar Mustafa Şerif Onaran, yönetmen Muhsin Mete, gazeteci Ahmet Günel Elgin, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan, yayınevi sahipleri Saman-Hatice Helvacıoğlu, araştırmacı yazar Şefik Can, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, yazar Cemil Meriç, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve edebiyatçı Prof. Dr. Abdurrahman Güzel bulunuyor.

  • 19
  • 25

İlber Ortaylı kişisel kütüphanesinin bir kısmını millet kütüphanesine bağışladığı için geçtiğimiz zamanlarda bazı art niyetli insanlar tarafından eleştirilmişti

  • 20
  • 25

Ünlü tarihçi bu duruma getirilen art niyetli eleştirilere ise Hürriyet'teki köşe yazısında, " 'ABD'deki Library of Congress'e kitap verecek halim olmadığına göre tüm halkımızın yararlanacağı Cumhurbaşkanlığı Merkez Kütüphanesi'nin İstanbul şubesine karşılık beklemeden, yurtdışından taşıdığım, 50 yıldır biriktirdiğim, birçoğu nadir kitapları bağışladım' şeklinde karşılık verdi.

  • 21
  • 25

Fikir dünyamızın önemli ismi Cemil Meriç'in kütüphanesinde yer alan 300 Osmanlıca eser, Prof. Dr. Ümit Meriç tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine bağışlandı.

  • 22
  • 25
Cemil Meriç'in 300 Osmanlıca eseri bağışlandı
Cemil Meriç’in 300 Osmanlıca eseri bağışlandı

Babasının kütüphanesinde 11 bin 500 kitap bulunduğunu, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesine hediye edilen Osmanlıca 300 kitabın büyük kısmının İstanbul Konstantiniyye Dersaadet'te basıldığını, aralarında baskısı Bombay (Hindistan) ve İskenderiye'de (Mısır) yapılmış olan eserlerin de yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Meriç, bu durumun İslam coğrafyasındaki irfanı da gözler önüne serdiğini vurguladı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN