Arama

Gazze Batı'da neyi değiştirdi?

İsrail kurulduğu günden beri Filistin'i işgal etmeye, masum sivilleri öldürmeye, savaş suçları işlemeye devam ediyor. Gazze'deki yıkım, işgalci İsrail'in saldırılarının ne denli büyük olduğunu gözler önüne serdiği gibi Batı'da da büyük değişimlere yol açtı. Gazze yalnızca Batı'ya değil tüm dünyaya, İsrail'in ne denli bir zalim olduğunu gösterdi. Gazzelilerin direnişi dünyayı İslam'a davet etti.

🍉 Önceden dünya antisemitiklikten bahsederken şimdi antisiyonizm sesleriyle Avrupa'da en az 15 ülkede Fransa'da, Hollanda'da ve Almanya'da akademisyenler, öğrenciler, sanatçılar gözaltına alındı.

🍉 Karşı karşıya olduğumuz bu durum, bir savaş değil başlı başına bir soykırım, 70 yıldır süren bir işgal. Katil İsrail, elini kolunu sallayıp arkasına Amerika'yı da alarak kendi emelleri olduğunu söyledikleri Arz-ı Mev'udu kan dökerek almaya çalıyor.

Gazze'nin son 106 yılı

🍉 Siyonizm, Yahudilerin "tarihi yurtlarına dönüşü" manasında Filistin'de Yahudi devleti kurmayı hedefleyen işgal politikası. Batı Avrupa'da, Fransız İhtilali sonrasında farklı dinden olanların yasa önünde eşitliği fikri yayılmaya başlayınca Yahudiler siyasî-idarî-kültürel haklar elde ederek bulundukları toplumlara entegre oldular.

🍉 Doğu Avrupa'da ve özellikle Rusya'daki Yahudiler içinse hem devlet temelli baskılar hem de Hristiyan toplum temelli çatışmalar artış gösterdi. Yani Yahudiler Kudüs'ü, "Allah'ın Hz. İbrahim'e ve onun soyundan gelenlere vermeyi vaad ettiği yer" olarak kabul edip ona göre davranıyorlar.

🍉 Antisemitizm ise; Geçmiş zamanlarda Nazi Almanya'sı rejimi ve müttefikleri tarafından 1933 ve 1945 yılları arasında devlet destekli gerçekleştirilen bir Yahudi soykırımı olan Holokost'a dayanıyor. Zaten Nazi düşüncesi, Almanların Aryan ırkına bağlı olduğu ve bu yüzden dünyadaki en üstün ırk olduğu düşüncesini içeriyor.

Tıpkı bugün Siyonist Yahudilerin düşüncesi gibi.

🍉 Holokost'un uygulanmasında askeri kanatta önemli bir rol alan Adolf Eichmann savaştan sonra yakalandı ve yargılandı. Umarım aynı durum katil Netenyahu için de gerçekleşir.

Uluslararası hukuk bağlamında Gazze'de yaşananlar

  • 10
  • 10

🍉Birçok insan bunca katliama rağmen Gazze halkının dik duruşuna imrendi. Gazze kalpleri uyandırdı, vicdanlardaki pası sildi. İngiltere'nin başkenti Londra'da halk en az 17 kez Filistin'le dayanışma için yürüdü.

➡ Hatta tüm ailesinin şehit haberini alan "benim evlatlarımın Filistin'deki kızlardan ve erkeklerden hiçbir farkı yoktur. Hepsi benim evladımdır." sözlerini söyleyen şehit Heniyye için de yürüyüş yaptı.

➡ Dünya, can kayıplarına rağmen Filistin için haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

➡ Dünya, Batılı devletlerin Gazze'de işlediği soykırıma rağmen İsrail'e askeri destek sağlamaya devam etmesini eleştirdi.

Ve Batı'da, dünyada herkesin yüreğinde tek bir ses yükseldi:

Free Free Free Plestine

ve yükselmeye devam edecek…!

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN