Arama

Sosyal medyada Filistin içerikleri neden kısıtlanıyor?

Sosyal medya platformlarında son dönemde, Filistin halkının durumuyla ilgili yapılan paylaşımların kısıtlandığı iddiaları ile "Gölge Yasaklama" kavramı gündeme geldi. Bu durumun, içeriklerin hassaslığından kaynaklandığı iddia edilse de kullanıcıların deneyimleri aksini kanıtlıyor. Özellikle Instagram ve TikTok platformlarında bu tür kısıtlamalarla karşılaşan kullanıcılar, içeriklerini daha geniş bir kitleye ulaştırmak için farklı stratejiler denemeye başladılar. Platformlar, kendi politika ve algoritmalarına dayalı olarak içerikleri düzenleme hakkına sahip olduklarını belirtirken sansür tartışmaları devam ediyor.

🔸İnstagram kullanıcılarının istatistikler ve verilerle yaptıkları "Gölge Yasaklama" iddiaları İsrail-Filistin Savaşı'nın başladığı günlerden itibaren artmaya başladı ve kullanıcılar ekran resimleriyle iddialarını kanıtlamaya başladılar.

🔸 Son günlerde hikayelerde paylaşılan videolara tıklanma ve erişim problemi gibi bilindik erişim engellerinin aksine yeni kısıtlamalar da ortaya çıkar.

İsrail soykırımı

"GÖLGE YASAKLAMA"YA ÖNLEM ALINABİLİR Mİ?

🔹 Takip edilen bir sayfanın ya da kişisel hesabın hikaye yahut gönderisini yeniden paylaşırken; yorumsuz paylaşmak yerine yeni yorum ve cümle ile paylaşmak ilk önlemdir.

🔹 Paylaşmak istenilen hikaye ve gönderileri ekran resmi alarak, metin ve cümle ile paylaşmak ayrıca hassas olarak kabul edilen, yasaklı kelimeler kullanmamak "Gölge Yasaklama"ya karşı alınabilecek en iyi önlemlerdir.

🔹 Hatta istenmeyen bir husus olsa da İsrail Bayrak emojisini hikayenize ekleyerek daha geniş çaplı bir görünürlük ihtimali kazanabilirsiniz.

🔹 Etkileşimi artırmak da çok önemli. Sosyal medya arkadaşlarınızın hikaye, gönderi ve reels paylaşımlarına yorum,beğeni, paylaş ve kaydet seçenekleriyle etkileşim vererek "Gölge Yasaklama"dan uzak kalabilirsiniz.

Mescid-i Aksa'da Bir Osmanlı Torunu

  • 10
  • 10

🔸 İnsan hak ve özgürlüklerine aykırı olan sosyal mecralardaki sansür, yasaklar ve kısıtlamalar şirketler tarafından hiçbir zaman kabul edilmeyecektir.

🔸 Büyük şirketlerin kısıtlamalarının peşine düşen medya merkezleri önemli geribildirimler yaparak hem kamuoyunu bilgilendirme hem şirketleri insani haklar ve ifade özgürlüğü için tepki göstermektedir.

🔸 Farkındalığı yüksek kamuoyunun ciddi tepkileriyle karşılaşan sosyal medya şirketlerinin ilerleyen günlerde neler yapacakları, alacakları savunma yöntemleri merak ediliyor.

https://www.instagram.com/p/CyjB0IYNvZD/

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN