Arama

Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan 76 isim Resmi Gazete'de yayımlandı. Atanan isimler arasında Alev Alatlı, Murat Bardakçı, Prof. Dr. Teoman Duralı, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Prof. Dr. Ümit Meriç gibi önemli isimler bulunuyor.

  • 15
  • 64
SOSYAL POLİTİKALAR KURULU
SOSYAL POLİTİKALAR KURULU

PROF. DR. EDİBE SÖZEN

Türk sosyolog, iletişim bilimci, politikacı; Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Yardımcısı, HKÜ İletişim Fakültesi Dekanı. 1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 1984 yılında, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 1989 yılında yine aynı bölümde "toplumsal yapı, değişme ve toplumsal kimlik" başlıklı teziyle, doktor unvanını aldı. 1991-1993 arasında Wisconsin Üniversitesi Communications Arts (İletişim Sanatları) bölümünde "honorary fellow" statüsüyle "sosyal temsiller teorisi" ve "insan iletişimi" konularında çalıştı. 1994 da uygulamalı sosyoloji doçenti oldu. 1985-2007 arası İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özellikle insan hakları ve sivil toplum kavramları ile bu kavramların iletişimle ilişkisi alanlarında çalışmalar yürüttü. Kültürlerarası iletişim, uluslararası iletişim ve kimliklerin inşası alanında çalışmaktadır.

  • 16
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

DR. İBRAHİM ALTAN

1964 Beykoz/İstanbul doğumlu olan İbrahim Altan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "İslâm Tarihinde Sicilya Adası'nın Yeri" adlı tez konusu ile Yüksek Lisansı'nı, "XII. Yüzyılda Kuzey Afrika İtalya Ticari İlişkileri" adlı Doktora tezini tamamladı. Dr. İbrahim Altan, 1993- 2004 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslam Tarihi asistanı olarak çalıştı. Dr. İbrahim Altan, alanı ile ilgili olarak Diyanet İslâm Ansiklopedisi'nde maddeler yazdı, bilimsel dergi ve gazetelerde yayınlar yaptı. Doktora çalışması için bir yıl kadar İtalya'da kaldı, alanı ile ilgili olarak Roma, Perugia ve Sicilya'da araştırmalar yaptı.

1999 depremiyle birlikte insani yardım örgütlerinde gönüllü olarak çalışmaya başlayan Dr. İbrahim Altan, hem Adapazarı hem de Düzce deprem bölgelerinde koordinasyon görevi yaptı. Yuvacık- İzmit, Serdivan- Adapazarı, Düzce ve Kaynaşlı'da prefabrik konutların kurulmasını koordine etti. Nisan 2000 ile Nisan 2013 yılları arasında Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu'nda Genel Sekreterlik görevini üstlendi. Derneğin ISO 9001 kalite belgesi almasında ve Birleşmiş Milletler Sosyal Konsey üyeliğine kabul edilmesinde etkin rol oynadı. 1999'dan sonra ülkemizde meydana gelen tüm doğal afetlerde fiilen çalışan Dr. İbrahim Altan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliği, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sosyal Riski Azaltma Projesi Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 26 Aralık 2004'te yaşanan Açe depremi başta olmak üzere 2005 yılından itibaren Pakistan, Nijer, Filistin, Somali, Yemen, Suriye, İran, Arakan, Etiyopya, Lübnan, Makedonya, Bosna, Bulgaristan vd ülkelerde yaşanan bütün afetlerde ve insani krizlerde operasyonlar yönetti. 2013 yılı Şubat ayından itibaren ise İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani İşler Birimi Türkiye temsilcisi olarak görev yapmaya başladı. Dr. İbrahim Altan Evli ve dört çocuk babasıdır.

  • 17
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

DR. MEHMET GÜLLÜOĞLU

Türk Kızılay'ı Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğu süre zarfında 3 milyon Suriyeli misafirin ülkemizde en insani koşullarda yaşamasını sağlamaya yönelik çalışmalara liderlik eden Güllüoğlu, Kızılay bünyesinde kurulan Göç Hizmetleri Müdürlüğü'nün ve daha birçok projenin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadı. Dr. Mehmet Güllüoğlu, Kızılay tarafından yürütülen Somali, Suriye, Pakistan, Gazze gibi insani yardım operasyonlarının tamamında sahada yer aldı ve bu çalışmaların Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu başta olmak üzere dünya insani yardım aktörleri tarafından bilinirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttü. Dr. Mehmet Güllüoğlu halen 2017 yılının Ağustos ayında atandığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

  • 18
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. VEDAT BİLGİN

22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Gülpaşa'dır. Öğretim Üyesi; Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda master çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.

York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer aldı. Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve

Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makale ve çalışmaları bulunmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Bilgin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

  • 19
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. VEDAT IŞIKHAN

Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin'de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini İzmir'de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu'ndan 1990 yılında lisans, H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden 1993 yılında "Sosyal Hizmet Uzmanlarının İş Doyumları" adlı teziyle Bilim Uzmanlığı (MSW) derecesini ve yine aynı Enstitüden 1998 yılında "Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri" adlı teziyle Doktora (PhD) derecesini aldı. Işıkhan 2003 yılında Doçent ve 2009 yılında Profesör ünvanını almıştır.

2010 yılında Erasmus Programı Personel Ders Verme Hareketliliği kapsamında Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisinin desteğiyle Belçika'nın Katholieke Hogeschool Limburg-Department of Speciale Education-Social Care Work bölümü'nde ders vermiştir. Bu zaman aralığında Hasselt'de sosyal hizmet uygulamalarını ve kuruluşlarını yakından görme fırsat ve deneyimini kazanmıştır. Işıkhan, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM)'nin 1997 yılında düzenlediği "İşgücü Verimliliğinin Arttırılmasında Eğitimin Rolü" adlı yarışmasında 3. ödülü ve yine MPM'nin 1998 yılında düzenlediği "Çalışma Hayatının Kalitesinin Geliştirilmesi" adlı yarışmasında 2. ödülü kazanmıştır. Işıkhan'a Kasım 2016'da Merkezi Sdyney-Australia'da bulunan International Council of Stress Management Professionals (ICSMP) (Uluslararası Stres Yönetim Uzmanları Konseyi) tarafından stres yönetimi konusunda ulusal ve uluslar arası düzeyde yaptığı önemli araştırmalar, uygulamalar ve katkıları nedeniyle 2016 yılı ICSMP ödülü verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Kanser Danışma Kurulu üyesi olan Işıkhan, halen Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Sosyal Hizmet Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Işıkhan iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve Arapça bilmektedir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN