Arama

Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan 76 isim Resmi Gazete'de yayımlandı. Atanan isimler arasında Alev Alatlı, Murat Bardakçı, Prof. Dr. Teoman Duralı, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Prof. Dr. Ümit Meriç gibi önemli isimler bulunuyor.

  • 27
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. ŞÜKRÜ KARATEPE

İlk ve orta öğrenimini doğduğu şehir Kayseri'de tamamladı. 1973'te Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre serbest avukatlık ve iş müfettişliği yaptı. İngiltere'de dil öğrenimi gördü. 1978'de Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne öğretim görevlisi atandı. 1983'te Siyaset Bilimi Doktoru, 1989'da Anayasa Doçenti oldu. 1994'te Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Türkiye'nin anayasa, siyaset, şehirleşme ve yönetim sorunları üzerine onlarca makalesi yayımlandı. 2011'de Profesör olan Şükrü Karatepe halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olan Karatepe'nin yayımlanmış kitapları şunlardır: Anayasa Hukuku, Türk Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Tek Parti Dönemi, Darbeler Anayasalar ve Modernleşme, Osmanlı Siyasi Kurumları, Demokrasi Savunması, Kendini Kuran Şehir, İdeolojik Devlet Krizi, Erciyes'in Anıtsal Ağaçları, Siyasi İdeolojiler, Ara Rejimin Adaleti.

  • 28
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

TUNA KOÇ

1967 yılında Gümüşhane'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nden mezun olarak yüksek mühendislik unvanını aldı. Öğrencilik yıllarında Denizli Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları Ege Bölge Başkanlığı, Nizam-ı Alem Ocakları Ege Bölge Başkanlığı ve Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Serbest mühendislik ve müteahhitlik yaptı. Bazı özel şirketlerin ortağı ve yönetim kurulu başkanıdır. Koç, Büyük Birlik Partisi'nin kurucularındandır.

  • 29
  • 64
BİLİM TEKNOLOJİ VE YENİLİK POLİTİKALARI KURULU
BİLİM TEKNOLOJİ VE YENİLİK POLİTİKALARI KURULU

PROF. DR. HASAN MANDAL

Prof. Dr. Hasan Mandal, Türk akademisyen ve TÜBİTAK başkanı. 1965 yılında Eskişehir'de doğmuştur. 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, 1992'de Newcastle Üniversitesi'nden Doktora unvanını almıştır. Kendisi Dünya Seramik Akademisi'ne (WAC) üye seçilmiş olup WAC'ın tek Türk üyesidir. Prof. Mandal, 15 Mart 2011 tarihinden itibaren Anadolu Üniversitesi'nden ayrılarak Sabancı Üniversitesi'nde Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü, Ocak 2012-2015 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak da görev yapmıştır.

Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK üyeliğine yapılan seçimi 24 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıştır ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başlamış, 20 Temmuz 2016'da ise YÖK Başkanvekili olmuştur. 12 Ocak 2018'e dek YÖK Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür, aynı tarih itibarıyla Sabancı Üniversitesi Rektör Vekilidir ve 22 Şubat 2018 tarihinde TÜBİTAK Başkanlığına atanmıştır.

  • 30
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

DR. OSMAN COŞKUN

1962'de Ankara'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Yozgat'ta, Lise eğitimini, İstanbul Boğaziçi Lisesinde. Üniversite eğitimini, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde, Yüksek Lisansını, İTÜ Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümünde, Doktorasını, Erciyes Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde tamamladı. 22 Temmuz 2007 Milletvekili seçimlerine kadar Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Enerji Uzmanı olarak, enerji şirketlerinde yönetim kurulu, denetim kurulu üyelikleri ve danışmanlıklar yaptı. TSE kalite uzmanı ve TSE baş tetkikçisidir. AK Parti 23. Dönem Yozgat Milletvekilidir. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji, Çevre ve İçişleri Komisyon üyelikleri yaptı. Kasım 2011-2016 yılları arasında Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik A.Ş Genel Müdürlük görevini yaptı. Temmuz 2016 tarihinden itibaren AK Parti Genel Merkez AR-GE Birim Başkan Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Evli 4 çift çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

  • 31
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. ŞABAN TEOMAN DURALI

Kıymetli yazarlarımızdan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, 1947 yılında Kozlu/Zonguldak'ta doğdu. İlköğrenimini Zonguldak Çatalağzı'nda, ortaöğretimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden mezun oldu. Duralı 1975 yılında mezun olduğu bölümde asistan olarak göreve başlayıp 1977'de biyoloji felsefesine dair teziyle doktora çalışmasını bitirdi. 1978de NATO bursuyla Paris'te biyoteknoloji seminerlerine katıldı. Sırasıyla Mayıs 1982de yardımcı doçent, Ekim 1982de yine biyoloji felsefesi üzerine yazdığı tezle Doçent ve 1985te ABD Penn State University'de sunduğu "Kant'tın A Priori Bilgi İstidâtı" başlıklı çalışmasıyla mezun olduğu bölümde 1988de profesör oldu.

1992 – 1993 yılları arasında Kuala Lumpur Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde, 1994 yılındaysa Viyana Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi sıfatıyla ders verdi. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Araştırma Fonu'nun mâlî desteğiyle Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine (Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ile Türkmenistan) araştırma gezisinde bulundu. 1992 – 1999 arasında Malezya'da misafir öğretim üyeliği görevine devam etti.

Şaban Teoman Duralı, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünün yanı sıra Türkiye'de on iki üniversitede ders okutmuş, 2009 – 2015 arasında, felsefe bölümü kurduğu, Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde dekanlık görevini ifâ etmiştir. Hâlen İstanbul Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi felsefe bölümlerinde ders vermektedir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN