Arama

Mescid-i Aksa'da Bir Osmanlı Torunu

Osmanlı İmparatorluğu'nun 400 yıl boyunca hükmettiği Kudüs topraklarında, Arif Tütüncü ve ailesi de yüzyıllar önce kök saldı. Kudüs'te doğmuş, büyümüş ve bu toprakları yürekten sahiplendi. Bir Osmanlı torunu olarak, Mescid-i Aksa'yı kıyamete kadar koruma sözü veriyor. Geçmişin mirası ve geleceğin umuduyla Arif Tütüncü, bir kahramanlık örneği sergiliyor.

Sultan Abdülhamid, hükümdarlığında en çok ehemmiyet verdiği konulardan biri Siyonizm ve Filistin davasıydı. Abdülhamid, Yahudilerin Filistin topraklarındaki yerleşimlerini yasaklayan fermanlar çıkardı ve Yahudilerin Osmanlı vatandaşlığına alınmayacağını belirtti.

Osmanlı'nın İngilizlere karşı direnişi: Kudüs Muharebesi

◼ İngiliz General Edmund Allenby, Aralık 1917'de Kudüs'ü işgal ederek, Filistin'in Birinci Dünya Savaşı'nda yenilgiye uğrayan Osmanlı Devleti'ne bağlılığını sonlandırdı ve Siyonistlere hareket alanı açtı.

◼ İngilizlerin manda yönetimini sonlandırarak Filistin'den çekilmesinin ardından, 1948 yılında Filistinlilerin Nekbe (Büyük Felaket) diye andığı İsrail devletinin kuruluşu gerçekleşti.

◼ İsrail'in kurulmasıyla işgal süreci daha da yoğunlaştı. Yüz binlerce Filistinli yurtlarından sürüldü,

◼ İsrail saldırılarının katliam boyutuna vardı bu günlerde, Kudüs davasının müdafilerinden, Osmanlı torunu Arif Tütüncü bugün de tavrı ve kararlığıyla ilham olmaya devam ediyor.

◼ İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskınlar sırasında, cesur bir tavırla direnen Filistinlilerin yanı sıra, Tütüncü'nün vakur duruşu hafızalarda yer etti.

◼ Kudüs'te doğmuş olan Tütüncü, dedelerinin aslen Türkiye'den Osmanlı ordusu ile buraya geldiğini ve Kudüs'te birçok Türk asıllı ailenin olduğunu belirtir.

◼ "Mescid-i Aksa'yı kıyamete kadar koruyacağız. Burası benim doğduğum ve gençliğimi geçirdiğim yer. Tarih boyunca ailemiz Kudüs'e gelmiş ve burada yerleşmiş. Bu, aslen Türk olan birçok aile için de geçerli. Şükürler olsun, buradayım ve Mescid-i Aksa'yı koruyoruz. İnşallah, kıyamete kadar burası aynı şekilde kalacak." ifadelerinde bulunan Tütüncü'nün Mescid-i Aksa ile ilgil mesajı da açık ve netti: "Kıyamete kadar buradayız!"

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN