Mimari, tarihi ve estetik açıdan en ihtişamlı camiler
Müslümanların ibadet mekânı olan camilerin her birinin mimari, tarihi ve estetik açıdan birbirinden farklılık gösterir. Dünyanın dört bir yanında olan bu yapıların en ihtişamlı olanlarını sizler için derledik.
Giriş Tarihi: 05.08.2018
17:25
Güncelleme Tarihi: 04.11.2018
10:45
Hicret'ten sonra Medine'de Hz. Muhammed ile arkadaşları tarafından inşa edildi. Hz. Muhammed'in kabrinin içinde bulunduğu mescittir. Nebevi, Arapça 'da "peygambere ait" anlamına gelir. Mekke'de bulunan Mescid-i Haram'dan sonra, Müslümanlar için ikinci en kutsal mescittir.
2.Sultan Ahmet Camii – Türkiye
Kente mührünü vuran mimari
1609 ile 1616 yılları arasında, dönemin sultanı I.Ahmet'in emri ile Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa tarafından İstanbul'un tarihi yarımadasına inşa edildi.
İstanbul'un 7 tepesinden 2'ncisi üzerine inşa edilen, Marmara Denizi'nden İstanbul'a yaklaşan gemilerin selamladığı, Türk-İslam medeniyetinin en zarif eserlerinden kente mührünü vuran Sultanahmet Camisi, içinin mavi aydınlığıyla da yüzyıllardan beri hem yabancı hem de yerli turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.
3.Mezar-ı Şerif, Mavi Camii –Afganistan
Kuzeydeki inci Mezar-ı Şerif
Afganistan'ın, Herat ve Mezar-ı Şerif kentleri, günlük yaşantısı ve tarihi yapılarıyla, bölgede yaklaşık 40 yıldır devam eden savaşlardan uzak bir görüntü sergiliyor.
Hazreti Ali'nin mezarı Afganistan'da olduğuna dair 9 tarihi kitabı bulunmaktadır.
Mavi çinili bu cami, ülkenin en çok turist çeken yapılarının başında geliyor. Avlusuna bile ayakkabısız girilen caminin içinde, Hazreti Ali'ye ait olduğuna inanılan bir türbe vardır. Hz. Ali'nin ziyaretgâhı olan bu türbe, Afganlar için kutsal duyulan ilk yerdir. Bu nedenle yoğun ilginin bulunduğu türbeye gelenler, burada dua edip, Kur'an-ı Kerim okuyor.