Mimari, tarihi ve estetik açıdan en ihtişamlı camiler
Müslümanların ibadet mekânı olan camilerin her birinin mimari, tarihi ve estetik açıdan birbirinden farklılık gösterir. Dünyanın dört bir yanında olan bu yapıların en ihtişamlı olanlarını sizler için derledik.
Giriş Tarihi: 05.08.2018
17:25
Güncelleme Tarihi: 04.11.2018
10:45
4.Kristal Camii - Malezya
Malezya'nın simgesi
Bu mimari yapı, modern İslam mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Kristal Cami adını cami, yapımında kullanılan cam, metal ve kristal malzemelerden alır. Görkemli yapısıyla dikkat çeken Kristal Camii'nin özelliklerinden biri de, teknolojik alt yapısı ve kablosuz internet hizmeti vermesidir. Bu yönüyle bir ilktir.
5.Putra Camii Putrajaya - Malezya
Pembe cami
Pembe cami olarak bilinen Putra Camii'nin en belirgin özelliği ise işlemeleridir. Putra Camii'nin duvarlarında çoğunlukla cam malzemelerin yanı sıra, gül işlemeleri ve mermer oymalar muazzam bir güzelliğe sahiptir.
Putra Camii'nde bir vakit namazında 15 bin kişi namaz kılabilir.
6.Şeyh Lütfullah Camii Isfahan - İran
Bir Safevi eseri
Firuze taşlarıyla işlenen ve son derece uyumlu bir eserdir. Caminin bir özelliği de minaresiz ve avlusuz olarak yapılmasıdır.
Amerikalı İran bilimcisi Arthur Pope bu cami hakkında şöyle yazıyor: ''Bu binada en ufak bir eksiklik göremezsiniz. Ölçüler çok uygun ve plan fevkalade güçlü ve güzeldir. Kısacası bir dünya şevk ve coşku, bir dünya huzur ve sessizlikle bütünleşirken güzellik tanımının en iyi yansıması ortaya çıkmıştır. Bu mimari şaheseri, dini iman ve semavi ilham olmaksızın yapılamazdı.''
7.Jami-Ul-Alfar Camii Colombo - Sri Lanka
Sri Lanka'da İslam'ın sembolü
Sri Lanka'nın başkenti Colombo limanı yakınında Müslümanlara ait iş yerlerinin yoğun olarak yer aldığı Pettah bölgesindeki Kırmızı Mescit Camisi, mimarisi ve renginden dolayı halk arasında "Kırmızı Mescit" olarak adlandırılan cami, Hindistan'ın güneyinden Sri Lanka'ya gelen seyyah Müslüman tüccarlar tarafından 1908 yılında inşa edildi.