Arama

İbadetin önemi ile ilgili ayetler

İbadet, Allah'a karşı sevgi, saygı ve bağlılığımızı gösteren duygu, düşünce ve davranış biçimleridir. İnsanoğlu olarak her birimizin yaratılış gayesi Yüce Rabbimize kulluk ve ibadet etmek; Cenab-ı Hakk'ın rızasını kazandıracak salih ameller işlemektir. Bu amaçla fert ve toplum yararına gerçekleştirilen her olumlu davranış dini ve manevi bir anlam kazanır. Peki ibadet nedir? İbadetin önemi nedir? İbadetin önemi hakkında Kur'an-ı Kerim bize ne öğütlemiştir?

  • 12
  • 15
Ra'd Suresi – 37. Ayet
Ra’d Suresi – 37. Ayet

◾"Biz Kur'an'ı işte böyle Arapça bir hüküm ve hikmet olarak indirdik. Sana bu ilim geldikten sonra, eğer onların arzularına uyarsan, (bil ki) Allah tarafından senin ne bir dostun ne de bir koruyucun olur.

Ra'd Suresi – 37. Ayet

Ra'd Suresi okumak ve dinlemek için tıklayın

📌 Hz. Peygamber ve yakın çevresinin Arap olması Kur'an'ın Arapça olarak indirilmesinin başlıca sebeplerindendir (bilgi için bk. Yûsuf12/2); Allah her peygambere kendi kavminin diliyle hitap etmiş, vahyini onların diliyle göndermiştir ki peygamber Allah'ın emir ve yasaklarını kavmine rahatça anlatsın (İbrâhim 14/4). Kur'an'ın Arap dili ile indirilmiş olması onun sadece Araplar'a indirilmiş olduğunu ifade etmez.

Tefsirin devamını okumak için tıklayın

  • 13
  • 15
A'râf Suresi – 85. Ayet
A’râf Suresi – 85. Ayet

◾ "Medyen'e kardeşleri Şuayb'ı (gönderdik). Dedi ki: "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin; sizin O'ndan başka tanrınız yoktur. Size rabbinizden açık bir delil gelmiştir. Artık ölçüyü tartıyı tam yapın, insanların mallarının değerini düşürmeyin, düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. Eğer inananlar iseniz bunlar sizin için daha hayırlıdır."

A'râf Suresi – 85. Ayet

A'râf Suresi okumak ve dinlemek için tıklayın

📌 Medyen, Mısır ile Filistin arasında, Sînâ yarımadasının kuzeyindeki bölgenin adıdır. Hz. Şuayb döneminde buralarda Araplar'ın Emur (Amoriler) koluna mensup kabileler oturuyordu. İslâmî kaynaklarda Medyen'le ilgili daha farklı bilgiler de verilmektedir.

Tefsirin devamını okumak için tıklayın

  • 14
  • 15
Yûnus Suresi - 3 . Ayet
Yûnus Suresi - 3 . Ayet

◾ Kuşkusuz rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da (yarattığı) arşa hâkim olan, her işi yöneten Allah'tır. O izin vermedikçe şefaat edecek biri de yoktur. İşte bu Allah sizin rabbinizdir, öyleyse O'na kulluk ediniz. Bunları düşünmez misiniz!

Yûnus Suresi - 3 . Ayet

Yûnus Suresi okumak ve dinlemek için tıklayın

📌 Bu kümede yer alan dört âyet tevhid ilkesiyle ilgili önemli açıklama ve kanıtlar ihtiva etmektedir. Müşrikler, Allah hakkında bilgi sahibi olmadıkları halde O'nunla ilgili değerlendirmeler yapıp, fiil ve iradesine tanım ve sınırlar getiriyorlardı.

Tefsirin devamını okumak için tıklayın

  • 15
  • 15
Hûd Suresi - 50 . Ayet
Hûd Suresi - 50 . Ayet

◾ Âd kavmine de kardeşleri Hûd'u gönderdik. Dedi ki: "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin; O'ndan başka tanrınız yoktur; siz sadece uydurmaktasınız.

Hûd Suresi - 50 . Ayet

Hûd Suresi okumak ve dinlemek için tıklayın

📌 Rivayetlere göre Âd, Hz. Nûh'un dördüncü kuşaktan torunu olup babası Avs'tır. Avs'ın babası İrem, onun babası Sâm, onun babası ise Nûh'dur. Âd'ın ismine nisbetle söz konusu kavme de "Âd kavmi" denilmektedir.

Tefsirin devamını okumak için tıklayın

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN